Saatusekaaslase panniga tapnud eluheidik jääb aastateks vangi (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Galetko võttis süü omaks, kuid täpsustas, et tal polnud plaani Sergeid tappa. Et süüalune eesti keelt ei valda, tegi talle istungil räägitu 
arusaadavaks tõlk (vasakul).
Ivan Galetko võttis süü omaks, kuid täpsustas, et tal polnud plaani Sergeid tappa. Et süüalune eesti keelt ei valda, tegi talle istungil räägitu arusaadavaks tõlk (vasakul). Foto: Sille Annuk

Eile sai Tartu maakohtus lahenduse üle kolme aasta tagasi Hiinalinnas Lehe tänava lõpus ühes aiamajakeses aset leidnud veretöö. 2014. aasta novembri teisel nädalal tekkis Ivan Galetkol (38) joomingu ajal tüli seltskonnas viibinud Sergeiga. Konflikt päädis sellega, et Galetko haaras panni ning lõi korduvalt sellega Sergeid pähe. Rünnaku ohver pääses küll esialgu rünnakust omal jalal minema, kuid suri saadud vigastustesse hiljem.

Täpset surmaaega polnudki ekspertidel võimalik selgeks teha, sest hukkunu leidis tema poeg mõni päev hiljem. Toimikusse on juhtumi ajaks märgitud 9.–13. november 2014.

Veel raskendas uurimist asjaolu, et nii ründaja, tema ohver kui ka juhtunut pealt näinud kaks tunnistajat olid kõik eluheidikud, kel polnud püsivat elukohta. Samuti kujunes uurimine keerukaks seetõttu, et üks peatunnistaja on praeguseks surnud ning teine tunnistaja muutis uurimise vältel oma ütlusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles