Kolm õppurit neljast saavad Tartus juhiloa mureta kätte

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksamid juhiloa saamiseks läheksid Mart Laanemäe sõnul paremini, kui tehtaks rohkem iseseisvat tööd.
Eksamid juhiloa saamiseks läheksid Mart Laanemäe sõnul paremini, kui tehtaks rohkem iseseisvat tööd. Foto: Liis Treimann

Maanteeamet avaldas möödunud nädalal sõidu- ja teooriaeksamite statistika, millest selgub, et Tartu piirkonna eksaminandid on nii sõidu- kui teooriaeksamite eduka soorituse poolest Eestis teisel kohal. 

Autokooli Sõiduõppe ABC juhataja Mart Laanemäe sõnul mängivad heade tulemuste saavutamisel rolli kaks faktorit. «Koolid on üles leidnud nõrgemad kohad, kus kiputakse tihedamini eksima. Tartus on ilmselt ka lihtsam sõidueksamit sooritada kui Tallinnas, mille tihedas liikluses on lihtsam vigu teha,» leidis ta. 

Laanemäe väitel on Tartus ka autokoolide konkurents võrdlemisi tugev, kuid kooli lõpetamise statistikat jälgivad õpilased vähem. «Pole täheldanud, et keegi oleks autokooli suure lõpetamisprotsendi tõttu just sinna kooli tulnud. Lähtutakse teise õpilase soovitusest, aga ka kursuse hinnast,» rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles