Testide sattumine ühele päevale sunnib abituriente aegsasti valima (1)

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24. märts on nii akadeemilise testi kui ka matemaatikakatse sooritamise kuupäev.
24. märts on nii akadeemilise testi kui ka matemaatikakatse sooritamise kuupäev. Foto: Artur Kuusi illustratsioon

Miks toimuvad Tartu ülikooli akadeemiline test ja Tallinna tehnikaülikooli matemaatikakatse Tartus samal päeval, 24. märtsil? Kas mitte nii ei kärbita ülekohtuselt tulevaste tudengite valikuvõimalusi? Sellised küsimused läkitas üks abiturient hiljuti Tartu Postimehe vihjeaadressile. 

Järelepärimine osutus asjakohaseks, sest mõlemad eelnimetatud katsed võivad oma tulevikku kavandavatele noortele olla väga olulised. Kui õpilane sooritab akadeemilise testi 65-le või enamale punktile, on ta ees valla enamik Tartu ülikooli erialadest. 

Tallinna tehnikaülikooli matemaatikakatse väga hästi sooritanud abituriendid matemaatika riigieksami punktide pärast muret tundma ei pea, sest loetakse vaid parimat tulemust. Gümnaasiumidiplom on sisseastumiseks siiski vajalik. Ühtlasi on matemaatikakatse tarvilik sellisel juhul, kui gümnaasiumis on sooritatud kitsa matemaatika riigieksam, kuid nüüd soovitakse kandideerida mõnele sellisele erialale, kus on nõutud laia eksami tulemust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles