Tartu noored baleriinid võitsid Peterburis esikohti

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elena Poznjak-Kõlar (keskel) koos oma kooli väga tublide ja võidukate õpilastega Peterburis.
Elena Poznjak-Kõlar (keskel) koos oma kooli väga tublide ja võidukate õpilastega Peterburis. Foto: Rita Dolgihh

Peterburis toimunud rahvusvahelisel klassikalise tantsu konkurss-festivalil «Beautiful Art» käisid žürii ja publiku ees edukalt seitse Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilast, keda võib sageli näha Vanemuise tantsulavastustes.

Kooli juhataja Elena Poznjak-Kõlari teatel võitis solistide kategoorias Diana Lanevskaja esimese astme laureaadi tiitli ja auhinnaks Kristallkingakese. Ansamblite kategoorias vanuses 11-15 aastat saavutasid tartlased samaväärse laureaadi tiitli.

Žürii andis esimese astme laureaadi tiitli ka kogu Vanemuise tantsu- ja balletikoolile. Parimad pedagoogid, nende hulgas Elena Poznjak-Kõlar, said kingituseks hinnalised tantsujalatsid.

Festivalil esinemise ja võistlemise kõrval oli tartlastel aega käia meistriklasside treeningutes. Õpetajatel oli samuti võimalik osaleda meistriklassides ning jälgida, kuidas Peterburi kolleegid juhendavad treeninguid. Poznjak-Kõlari sõnul oli eriti huvitav kuulata biomehaanika tarkusi, mida balletikoolituses saab kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles