Raimu Hanson: linnakirjanik juhib lapsi raamatute juurde

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Keränen
Mika Keränen Foto: Kristjan Teedema

Tartu sai eelmisel nädalal uue linnakirjaniku. Seda ametit aastal 2017 pidanud kaunis luuletaja Kristiina Ehin rääkis raekojas kirjandushuvilistele vihjamisi oma järglasest selles ametis. Kuigi ta nime ei nimetanud, oli kuulajaile kohe selge, et uus linnakirjanik on Mika Keränen, kes ei ole küll pooltki nii ilus kui tema eelkäija, aga kelle senine töö ja kavandatud tegevus on igati tubli. Sellest hoolimata, et ta on lastekirjanik ja välismaalane.

Linnakirjanik saab aasta lõpuni iga kuu 940 eurot kuus, aga kuskil kabinetis kellast kellani ta istuma ei pea. Seetõttu ei saa ta palka, vaid stipendiumi, mida annab välja Tartu linn koostöös Tartu kultuurkapitaliga. Statuudi kohaselt võib seda saada kultuuriväärtusega ilukirjanduse või publitsistikaga tegeleja, kes elavdab Tartu kirjanduselu ja aitab kujundada linna mainet rahvusvaheliselt tuntud kirjandussõbraliku linnana.

Ei ole küll teada, kes olid teised linnakirjanikuks pürgijad, sest asja otsustanud komisjon keeldub nende nimede avalikustamisest, viidates statuudile, kuid Mika Keränen on hea valik. Sellest hoolimata, et ta on lastekirjanik ja välismaalane. Või õigemini – seda enam hea valik, et ta on lastekirjanik ja välismaalane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles