Galerii ja video: vabatahtlike abiga õnnestus umbusklikul Pontul taas nurrumootor tööle panna

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümmekond vabatahtlikku kogunes täna Tartu koduta loomade varjupaika, et järjekordsel heakorrapäeval varjupaigas elavate asukate eluruume korrastada ning koertega jalutamas käia.

Sel ajal, kui vabatahtlikud tegelesid kassipuuride puhastamisega, sai kassitalitaja Merli Kroon tegeleda umbuskliku kassipoisi Pontuga.

Lumivalge Pontu toodi Tartu koduta loomade varjupaika eelmise aasta lõpus ühest kodust ning siiani pole kassipoiss uue elupaigaga harjunud. Kui teised varjupaigas elavad kassid hakkasid külalisi nähes valjuhääselt näuguma ja silitamist nõudma, istus Pontu ikka puurinurgas ning jälgis tegevust hirmunud pilgul.

Kui Merli Kroon Pontu puuriukse lahti tegi, hakkas kass talitaja peale urisema. «Ta pole siiamaani varjupaika toomise stressist üle saanud, aga ma sisimas usun temasse, et temaga saab kontakti,» lisas kassitalitaja, kelle silitamise peale lõi Pontu vaevukuuldava nurru lahti.

«Vau, see on tõsine edasiminek, ta pole varem nurru löönud. Mul on tõsiselt hea meel, et te appi tulite. Tavaliselt ei ole mul aega ruumide koristamise kõrvalt kasside sotsialiseerimisega tegeleda, aga ma tunnen, et Pontu vajab rohkem aega,» sõnas Merli Kroon vabatahtlikele.

Heakorrapäeva eestvedaja MTÜ AUH juhatuse liige Triin Tooming selgitas, et kui nüüd õnnestub iga kuu ka üks heakorrapäev ellu viia, siis mais suurel talgupäeval oleks nende ühingul korraldada sajas seesugune heakorrapäev.

«Selliseid pisemaid, kuni kümne inimesega heakorrapäevi korraldame iga kuu, kuid mais talgupäeval võtame varjupaigas ette veidi suuremad tööd ning siis ootame siia kuni kolmekümmet talgulist,» märkis Tooming.

Tänasel heakorrapäeval osalemiseks oli üks omapärane tingimus. Nimelt võisid sellest osa võtta vaid täisealised.

«Seda määrab juba varjupaiga sisekorraeeskiri. Et tegemist on ikkagi loomadega, kes võivad väga ettearvamatult käituda, siis iga talguline või heakorrapäeval osaleja peab enda eest ise vastutama,» lisas päeva korraldaja.

Siiski keegi vabatahtlikest hammustada ei saanud. Tänutäheks neile vabatahtlikele, kes viitsisid tänasest päevast võtta paar tundi varjupaiga elanikega tegelemiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles