Tartu ülikoolid lähevad taas pealinna õppureid püüdma

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemöödunud aastal peeti «Õpi Tartus!» päeva Tallinna lauluväljaku ruumides.
Ülemöödunud aastal peeti «Õpi Tartus!» päeva Tallinna lauluväljaku ruumides. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Sel neljapäeval kolivad viis Tartu kõrgkooli oma esindused üheks päevaks Tallinna, et tutvustada seal Põhja-Eesti abiturientidele edasiõppimise võimalusi Emajõelinnas.

Kõrghariduspäeval «Õpi Tartus!» kohtuvad tulevaste tudengitega parimad spetsialistid. Ühtlasi saavad õppurid 27 töötoas otsida selgust, millise erialaga oleks neil tark tulevik siduda.

Kolmandat aastat toimuv kõrghariduspäev on seni olnud väga menukaks. Tänavu oodatakse sellest Tallinna Kultuurikatlas osa saama üle 1500 noore.

Lisaks Tartu ülikoolile tutvustavad end Eesti maaülikool, Tartu kõrgem kunstikool, Eesti lennuakadeemia ja Tartu tervishoiu kõrgkool. Esimest korda avab kõrghariduspäeval uksed mitmekesine erialade tuba, kus praktilisi näpunäiteid ja kogemusi enda igapäevast jagavad tudengid ise.

«Eesti noortel on edasiõppimiseks tohutult valikuid ja õige eriala leidmine on suur vastutus,» rääkis «Õpi Tartus!» projektijuht Karin Kustavus. «Tahame olla õpilastele selguse leidmisel abiks, sest paljud ei pruugi isegi teada, milliseid valikuid ülikoolilinn Tartu pakub, ja seda, et just siin saab omandada maailmatasemel haridust,» lisas ta.

Kõrghariduspäeva konverentsile tulevad noortele häid nõuandeid jagama teiste seas endine õiguskantsler Allar Jõks, motoringrajasõitja Anastassia Kovalenko, 2017. aasta Eesti parima ettevõtte tiitliga pärjatud Magnetic MRO juht Risto Mäeots ja Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst Ilmar Kaur.

«Õpi Tartus!» päev toimub neljapäeval, 11. jaanuaril kell 10–15 Kultuurikatla ruumides. Päeva juhivad Jim Ashilevi ja Henri Laumets.

Need, kes Tallinnas kõrghariduspäevale ei jõua, on oodatud 28. veebruaril Tartu kõrgkoolide lahtiste uste päevale

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles