Kolmapäeval saab Tartu uue linnakirjaniku (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ehin valiti esimeseks Tartu linnakirjanikuks.
Kristiina Ehin valiti esimeseks Tartu linnakirjanikuks. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kolmapäeval kell 11 kuulutatakse välja uus Tartu linnakirjanik, kellele makstakse iga kuu stipendiumi, et ta elavdaks Tartu kirjanduselu.

Tartu esimene linnakirjanik oli Kristiina Ehin. Ta ütles aastalõpuintervjuus Tartu Postimehele, et oli väga põnev aasta. «Kirjutasin edasi natuke argimuredest vabamalt ja hästi suure hooga, päris palju asju kirjutasin Tartus ja Tartust,» ütles Ehin.

Tartu linnakirjaniku stipendiumi statuudi järgi antakse see kultuuriväärtusega ilukirjanduse või publitsistikaga tegelevale isikule, kes elavdab Tartu kirjanduselu ja aitab kujundada linna mainet rahvusvaheliselt tuntud kirjandussõbraliku linnana.

Stipendium antakse aastaks, selle suurus kuus on stipendiumi väljamakse aastale eelneva kalendriaasta kahekordne töötasu alammäär. 2018. aastal on stipendiumi suurus 11 280 eurot, mis makstakse välja igakuiste osamaksetena 940 eurot kuus. 

Stipendiumi antakse välja teist aastat ja see on üks Tartu tegevustest Unesco rahvusvahelise kirjanduslinnana. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles