Meeste tervise edendaja lõi kliiniku

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestearst Kristo Ausmees nõjatub uue tervisekliiniku vastuvõtulaua nurgale, tagaplaanil abilised, kes olid eile ennelõunal uute ruumide sisseseadmisega hoolega ametis.
Meestearst Kristo Ausmees nõjatub uue tervisekliiniku vastuvõtulaua nurgale, tagaplaanil abilised, kes olid eile ennelõunal uute ruumide sisseseadmisega hoolega ametis. Foto: Margus Ansu

Tartu Karlova linnaosas alustab tööd tervisekliinik MediTA, pakkudes andro­­loogilist ja uroloogilist eriarstiabi ning oodates vastuvõttudele nii mehi kui naisi.


Erakliinikus töötavad arstid Kristo Ausmees ja Gennadi Timberg, kes täna korraldavad proovivastuvõtte, et testida, milline on arvutiprogrammide ja personali töövalmidus. Täismahus alustatakse järgmisel nädalal.

Uus väljakutse

Küsimuse peale, kas meestearst Kristo Ausmees ei mahtunud enam Tartu Ülikooli Kliinikumi androloogiakeskusesse Margus Punabi kõrvale ära ja lõi seepärast oma kliiniku, vastas Ausmees, et Margus Punabiga on nad kümme aastat koos töötanud ning mahuvad koos igale poole ära.
«Selles ei ole küsimus,» lausus ta. «Igal inimesel on elus oma eesmärgid ja minu eesmärk oli astuda järgmine samm, proovida iseseisvalt.»

Teguri 37b majas asuva kliiniku kasutuses on 140 ruutmeetrit, sellel kolm arstikabinetti, diagnostikatuba, vastuvõtu- ja puhkeruumid, labor ja muud abiruumid.

Ausmees märkis, et tõsist konkurentsi pole uroloogia- ja androloogiavallas niipea vaja karta, sest nõudlus niisuguste eriarstiteenuste järele on suur ja tööd jätkub kõigile.

Kaheks nädalaks tööd ees

Tervisekliinikut haldaval osaühingul Meeste Kliinik on ravirahastamise leping Eesti Haigekassaga. Ausmehe sõnul tähendab see, et kliinik kavatseb pakkuda ka haigekassapõhist ehk vaid visiiditasu eest vastuvõtte, patsiendi omaosalus tuleb kõne alla mõningate eriuuringute puhul.

Patsientide registreerimine algas juba mai esimestel päevadel ja praegu on kahe järgmise nädala vastuvõtuajad täis. «Kui järjekorrad pikemaks lähevad, siis tuleb juurde tasuline ehk kiire vastuvõtt,» lisas Kristo Ausmees.

Ta rõhutas aga, et MediTa ei ole sugugi vaid meespatsiente ootav raviasutus. «Meil võtab ju vastu Eesti uroloogia korüfee Gennadi Timberg, niisiis ravime siin kõiki põie- ja neeruhädasid nii meestel kui naistel,» sõnas ta.

Ausmees ise on mitmete terviseportaalide kaasautor, samuti nõustab ta terviseprojekti «Mehed liikuma». 2009. aastast on ta Euroopa Androloogide Akadeemia sertifitseeritud meestearst, tema peamised teadusuuringud on seotud meeste reproduktiivtrakti haiguste omavaheliste seostega.

TÜ Kliinikumi meestearst Margus Punab ütles, et Kristo Ausmees on ülikooli meestekliinikus saanud väga hea hariduse ja et nende koostöö jätkub teadusvallas. «Meeste tervise teema on oma arengus alles lapsekingades ja tööd on siin kõigil veel palju teha,» märkis ta.

Uus erakliinik

• MediTA kliinik asub Tartus Teguri 37b maja II korrusel.

• Pakub uroloogilist ja androloogilist eriarstiabi.

• Esmaspäevast reedeni kell 8—12.30 ja 13.30—16.

• Lisainfo:  www.medita.ee ning telefonil 5645 8430.

• Kliinikul on filiaal Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles