Kriisiõppus ootab jätkuvalt vabatahtlikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppus hõlmab Tartu Tähtvere linnaosa. Pildil Taara pst ja K. A. Hermanni ristmik.
Õppus hõlmab Tartu Tähtvere linnaosa. Pildil Taara pst ja K. A. Hermanni ristmik. Foto: Margus Ansu

Tuleval nädalal korraldavad jõustruktuurid Tartus taasiseseisvumisaja suurima kriisiohjamisõppuse EU Cremex 2011. Veel on puudu sadakond vabatahtlikku, kes peavad saama õppuse käigus evakueeritud.


Vastavalt õppuse stsenaariumile juhtub Tähtveres raudteel suur õnnetus kemikaalidega ning ähvardab ka kiirgusoht, mis tingib vajaduse evakueerida kogu linnajao inimesed. Suures simulatsioonis kaasa lüües saab kindlasti põneva kogemuse, kinnitab siseministeerium.

Õppuse ajal evakueeritakse üksnes eelnevalt registreerunud ja vastava märgistusega inimesed. Registreerunud rollimängijatele on organiseeritud ka kerge toitlustus. Kogunetakse siseruumidesse, sellegipoolest on oluline riietuda vastavalt ilmaoludele.

Tänalõunase seisuga oli politsei- ja piirivalveamet registreerinud vabatahtlikuna kriisiõppusele 507 inimest ehk ligi sada inimest vähem kui soovitud. Enda abipakkumissoovist võib jätkuvalt teada anda aadressil eucremex2011@politsei.ee.

Koos abijõududega on kavas suurõppusesse kaasata 1985 inimest. Neist päästeametist 370 ja politseist 345.

Lisainformatsiooniga saab tutvuda siseministeeriumi veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles