Valgusküla tõmbab tuleetendusega otsad kokku

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusküla tuleb uutel pühadel taas, siis aga pisut teistsuguste krutskitega.
Valgusküla tuleb uutel pühadel taas, siis aga pisut teistsuguste krutskitega. Foto: Margus Ansu

Reedel kell 21 pärast kellamängu algab Raekoja platsil tuleetendus, et jätta hüvasti valguskülaga.

Üks projekti eestvedajaid Ragnar Kekkonen ütles, et peoga jäetakse jõuludeks Raekoja platsile ehitatud valguskülaga hüvasti, kuid juba 11 kuu pärast on küla kesklinnas tagasi. 

«Mõned linnaelanikud on muretsedes pöördunud meie poole, et tahaks neid klaasbokse ära osta, aga need pannakse hoopis lattu, et siis järgmisel jõuluajal teiste krutskitega need jälle linna sättida. Ära neid ei lammutata,» selgitas Kekkonen. 

Enne valgusküla kokkupakkimist peetakse siiski pidu, kus noored DJ-d mängivad muusikat, Krista Palm pakub elamust tulesõuga, tehakse lõket ja grillitakse vahukomme. «Loodame, et ilmataat hoiab meid ja tuleb mõnus olemine,» ütles ta. 

Kasvuhoonelaadsete klaaspaviljonide ehitamisega sooviti Kekkoneni sõnul luua keskkonda, kus saab istuda ja vaadelda, mis ümberringi toimub. «Esimesel nädalal oli meil isegi õnn saada nii palju lund, et lapsed said platsil liugu lasta,» meenutas projekti eestvedaja.

Üldiselt on tagasiside valguskülale olnud Kekkoneni sõnul positiivne. 

«Olen kuulnud palju häid sõnu kauplejatelt, aga ka külastajatelt, kes pilte sotsiaalmeediasse on postitanud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles