Härma kool alustab rahvusvahelise õppega

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannberg
Pildil Tartu Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannberg Foto: Margus Ansu.

Miina Härma gümnaasium sai eile ametliku kinnituse IB-organisatsiooni akrediteeringu kohta, mis lubab juba sügisel alustada rahvusvahelist õpet üleilmselt tunnustatud IB-õppekava alusel.


Härma gümnaasiumi direktori Ene Tannbergi kinnitusel moodustatakse esimene rühm Eesti mõistes 11. klassi minevatest noortest. Soovijaid on Härma koolist, aga ollakse valmis vastu võtma ka teiste koolide õpilasi.

Kandideerimisel tuleb läbida vestlus ja funktsionaalse lugemise test. Tannberg lisas, et väga paljud IB-koolid kasutavad õpilaskandidaatide väljasõelumiseks ka aineõpetajate soovitusi. Kindlasti peab inglise keele oskus olema piisav, sest see on põhiline õppekeel.

Oodatud on väga motiveeritud ja võimekad noored. Tannberg pidas realistlikuks, et õpilasi tuleb kuni 25.

Samas on emakeel ainena kohustuslik. Kirjanduspõhist, teoste analüüsil rajanevat keeleõpet on kõrgtasemel õppides viis tundi nädalas, mis on enam kui Eesti õppekavas ette nähtud. Standardtasemel on emakeeletunde nädalas kolm.

Lisaks tuleb õppida võõrkeelt, Härma kool pakub vene, saksa ja inglise keele õppimise võimalust, järgnevad ainerühmad. Valida saab loodusaine, matemaatika ja sotsiaalaine. Ette nähtud kunstide ainerühma esialgu ei avata, see nõuaks eritingimusi ehk kunstiklassi või muusikainstrumente.

Tannberg lisas, et akrediteerijate tagasiside oli üle ootuste positiivne. Puudusi ei nimetatud, küll anti soovitusi, näiteks suurendada praktiliste tööde hulka ja õpetajate omavahelist koostööd.

Samuti märgiti, et hindamist ei saa pidada eesmärgiks omaette, see peaks olema õpilastele tagasisideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles