Tartu mattus kellamängu, kui rektori sark ülikooli sammaste vahelt välja kanti

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rektor Volli Kalmu sark kanti Tartu Ülikooli sammaste vahelt välja laupäeval veidi pärast südapäeva.

Hinnatud teadlase ja haridusjuhi mälestuseks helisesid samal ajal Tartu südalinna kirikute kellad ning raekoja torni kellad mängisid üliõpilashümni Gaudeamus.

Pärast sarga väljakandmist seadsid leinajad end bussidesse, et siirduda matusetalitusele Raadi kalmistule.

Volli Kalmu kirst lasti hauda kella 13 paiku ja taaskord kõlas seejuures Gaudeamus. Kõnesid surnuaial ei peetud.

Professor Volli Kalm alustas alles tänavu juunis rahvusülikooli rektori teist ametiaega.

Eelmisel laupäeval käis 64-aastane teadlane Käärikul suusatamas. Kui sportlik mees pärast rajalt tulekut suusad auto najale toetas, et minna kohvikusse, kus teda ootas abikaasa Elle, tabas teda ootamatult surmaga lõppenud terviserike.

Lisaks mehe lähedastele ja kolleegidele tekitas kurb sõnum vapustuse kogu Tartus ja Eestis.

Tartu Ülikoolis geoloogi hariduse omandanud Volli Kalmu teenistuskäik oli tihedalt seotud sellesama ülikooliga alates 1986. aastast, mil temast sai lektor. Rektoriks inaugureeriti ta esmakordselt 2012. aastal.

Kalm oli mitme teaduskomisjoni ja -nõukogu ning rahvusvahelise teadusajakirja toimetuskolleegiumi liige. Hiljuti valiti ta ka näiteks Thbilisi ülikooli audoktoriks.

27. detsembri hommikul erakorralise istungi pidanud Tartu ülikooli senat nimetas ühehäälselt rektori kohusetäitjaks religioonipsühholoogia professori Tõnu Lehtsaare.

Copy
Tagasi üles