Tammeka ridades näeb Aastalõputurniiril kaht «kadunud poega»

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Laas. Arhviivifoto 2011. aasta 23. aprillist, mil Tammeka alistas Annelinna kunstmurustaadionil 2:1 FC Kuressaare.
Mikk Laas. Arhviivifoto 2011. aasta 23. aprillist, mil Tammeka alistas Annelinna kunstmurustaadionil 2:1 FC Kuressaare. Foto: Margus Ansu

Täna tehakse Kalevi spordihallis algust traditsioonilise jalgpalli Aastalõputurniiri kõige kaalukama ehk meistriliiga meeskondade turniiriga. Mullust kolmandat kohta asub kaitsma Tartu JK Tammeka, kelle koosseisust võib leida ka kaks üpris ootamatut nime.

Nimelt on üles antud Tammeka kasvandikud, kuid vahepeal mitu head aastat teiste Tartu vutiklubide juures veetnud Mikk Laas ja Siim Valtna. Tegemist on meestega, kes on Tammeka eest pidanud kahe peale kokku kaugelt üle 200 kohtumise.

Et vahepeal kõige suuremast jalgpallist eemal olnud mehed võivad Aastalõputurniiril väiksel väljakul vägagi hästi esineda, tõestas mullu Marti Pähn, kes tõmbas üle tüki aja selga Tammeka särgi ja lõi kaks väravat. Kas uuel hooajal näeb Valtnat ja Laasi Tammeka eest ka suurel platsil mängimas, on muidugi iseküsimus. Valtna asub teatavasti tööle esindusmeeskonna abitreenerina ning Laas hakkab klubis toimetama noortetreenerina.

Tammeka peatreener Kaido Koppel märkis, et mõlemad mehed oskavad jalgpalli mängida, kuid suurimaks küsimuseks on füüsiline võimekus, sest kõige kõrgemal tasemel pole kumbki enam mitu aastat mänginud.

Meeskonna eesmärkidest rääkides rõhutas Koppel, et koht pole oluline, kõige tähtsam on see, et oleks lõbus ning kõik jääks terveks. Et lõbu rohkem oleks, harjutati viimastes trennides ka mõningaid liikumisi, millega standardolukordade puhul vastaseid haneks tõmmata. «Proovime head jalkat mängida – kui see õnnestub, läheb ka hästi,» ütles Koppel.

Tammeka koosseis Aastalõputurniiriks: Karl Vaabel, Karli Kütt, Mikk Laas, Daaniel Maanas, Mihkel Järviste, Martin Jõgi, Tauno Tekko, Kaspar Paur, Markus Lokk, Silver Grauberg, Andre Paju, Artur Uljanov, Kevin Anderson, Reio Laabus, Erki Mõttus, Tristan Koskor, Siim Kask, Mart Paul Preiman, Siim Valtna.

Tammeka mängud Aastalõputurniiril

Reede

16.20 vs FC Flora 4:3

18.00 vs FC Levadia 1:4

19.00 vs Pärnu JK Vaprus 2:1

20.20 vs Nõmme Kalju FC 2:1

21.40 vs Paide linnameeskond 4:2

Laupäev

16.20 vs Narva Trans 3:1

17.20 vs Viljandi JK Tulevik 2:0

19.00 vs JK Tallinna Kalev 1:1

21.00 vs Maardu linnameeskond 2:4

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles