Aastavahetusel leiavad oma peo nii vikerrahvas kui lastega pered

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast ilutulestikku saab Tartus varahommikuni tantsida.
Pärast ilutulestikku saab Tartus varahommikuni tantsida. Foto: Kristjan Teedema

Aastavahetus söö­­gilaua taga on keskmisele eestlasele tõenäoliselt üsna traditsiooniline, kuid Tartus leiab ka palju põnevaid üritusi, kus lõppeva aasta pattude ja ebaõnnega leppida ning anda endale uued lubadused.

Kui jala panevad tatsuma möödunud sajandi pophitid, tasub pilet soetada Eesti Rahva Muuseumi aastavahetusele. ERMis astub üles ABBA austusbänd Swede Sensation, et nostalgilise «Happy New Yeari» saatel võtta 2018. aasta vastu. 

Lisaks lahutavad sel õhtul piduliste meelt veel Jan Uuspõld, Shanon, Veiko Veiert ja Must JaAm. Võib vaadata nii monotükki, tantsijad Sansaarast, kuulata retromuusikat ja lustida hommikuni kestval järelpeol. 

Diskot siit ja sealt

Vahetult pärast ilutulestikku saab tantsida Genialistide klubis Soome ja Eesti kuldhittide saatel. Overfitting Disco toob lahe tagant kaasa mahedad bassikäigud ja metsikud trummirütmid. Eesti plaadikeerutajatest on kohal Anna Linda Tomp, Kaspar Aug ja Ilmar Kahro. Lisaks kõigele on peoga jõud ühendanud heterosõbralik Vikerruum.

V Spa pakub peopaketti koos esinejate Liis Lemsalu, ansambel Dreamersi ja La Phoenixiga. Pärast jalakeerutamist ei ole vaja pead murda, kus sõba silmale saada. Ühes peo, õhtusöögi ja voodikohaga saab kasutada ka spaad ning sauna- ja soolamaailma.

Muusikat igale maitsele

Pidu koos söömaaja ning priipääsmega klubisse lubavad näiteks restoranid Antonius ja Polpo. Antonius pakub seitsmekäigulist õhtusööki koos šampanjaga, džässielamust loovad Kristjan Rudanovski ja Jaanis Kill. Polpos kostitatakse külalisi Rootsi lauaga, muusika eest hoolitseb Jarek Kasar.

Pidu ei pea pidama vaid šampanjaklaase kõlistades. Kastanimajas toimub alkoholivaba peresõbralik aastavahetuspidu, kus võib paljajalu tantsida Kadi Uibo ja Arno Kalbuse rütmide saatel. Kehakosutuseks on glögi, teed ja kooki, ülejäänud kõhutäide tuleb ühisele peolauale kaasa võtta. 

Meeles peetakse nii hiphopi kui klubihittide austajaid. Aastavahetuspeod on Aparaaditehases, Shootersis, Illusionis, Naiivis, Tempos ja Athenas. Barlovas võib end tunda aga kui kellegi elutoas, kakaotass ja võileib käes.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles