Fotod: Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere sai kätte pressisõbra ruupori

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Soomere prssisõbra ruuporiga.
Tarmo Soomere prssisõbra ruuporiga. Foto: Sille Annuk

Eesti Ajalehtede Liit (EALL) valis detsembri alguses tänavuseks pressisõbraks Eesti Teaduste Akadeemia presidendi Tarmo Soomere, kes on avanud avalikkusele Teaduste Akadeemia aknad ja uksed ning teinud palju teaduse populariseerimiseks ajakirjanduse vahendusel viisil, nagu seda Teaduste Akadeemias varem ei tehtud. Täna keskpäeval andis EALLi tegevjuht Mart Raudsaar Soomerele Tartus Eesti teadusagentuuris üle pressisõbrale ette nähtud väikse ruupori.

Tarmo Soomere ütles, et see pole tunnustus mitte talle, vaid ennekõike Teaduste Akadeemiale. «Meil on äärmiselt hea positsioon saavutamaks sädelevat sisuloomet ja elegantset vormi, sest meie selja taga on kogu Eesti teadus,» arutles Soomere tunnustuse tähenduse üle.

«Ja selle voo kanaliseerimine, selle pulbitseva ideevoolu elegantsesse vormi panemine on ju lihtne: kui on head mõtted, siis vorm hakkab nagu iseenesest tekkima.»

Ta lisas, et Teaduste Akadeemia on ühelt poolt avanud silmad selle tohutu potentsiaali jaoks, mis Eesti teaduses on, kuid teiselt poolt selle nälja jaoks, mis ühiskonnas oluliste faktide ja maailma muutvate sõnumite järele valitseb.

Foto: Sille Annuk

Soomere rõhutas, et ei saa nõuda, et iga teadlane üksikult oleks kommunikatsiooniguru, kuid tähele tuleb panna seda, et ühiskond maksab teaduse eest, mistõttu ühiskonnal on täielik õigus teada saada, mida selle rahaga tehakse, ja teada saada sellises vormis, mis on ühiskonnale mõistetav.

«Akadeemia töös ei muutu sellest preemiast midagi, meie teeme ikka seda, mida oleme tahtnud teha. Aga kui see leitakse olevat väärt tunnustust, on meil kahekordselt hea meel,» resümeeris Tarmo Soomere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles