Tartu ülikooli senat nimetas rektori kohusetäitjaks ühehäälselt Tõnu Lehtsaare

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Lehtsaar.
Tõnu Lehtsaar. Foto: Sille Annuk

Täna hommikul kogunes erakorralisele istungile Tartu ülikooli senat, et nimetada ametisse rektori kohusetäitja. Ühehäälselt toetati rektoraadi poolt esitatud religioonipsühholoogia professori Tõnu Lehtsaare kandidatuuri.

Tartu ülikooli nõukogu esimees Ruth Oltjer rääkis, et Tõnu Lehtsaar tõestas end väga hea juhina juba kümne aasta eest, kui oli pool aastat rektori kohusetäitjaks. «Ta teab, kuidas see töö käib ning kuna ta on ka ülikooli nõukogu liige, on ta kursis kõikide suundadega, kuhu ülikool liigub ning millised plaanid on. Me tahame olla jätkusuutlikud ja selles koha pealt on ta hea valik,» märkis Oltjer.

Ta lisas, et Tõnu Lehtsaar on hästi rahulik, stabiilne ja edasivaatav inimene ning väga hea tasakaalustajana sobib praegu ideaalselt asendama laupäeval ootamatult meie seast lahkunud Volli Kalmu.

Tõnu Lehtsaar ise märkis, et kindlasti pole tal plaanis hakata läbi viima mingeid suuri muudatusi ning tema põhilisteks ülesanneteks on tagada ülikooli stabiilne toimimine ja tuua majja uus rektor. «Minu eesmärgiks on rahulik järjepidevus,» rõhutas Lehtsaar.

Rektori kohusetäitja saab vastavalt ülikooli põhikirjale ametis olla kuni üks aasta. Millal toimuvad uued rektorivalimised, pole praegu veel selge. Vastav otsus tehakse Ruth Oltjeri sõnul jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles