Mida ette võtta teisel jõulupühal?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Väike hiiglane» Oliver Kõvask esinemas koos Jassi Zahharovi ja Tõrva muusikakooli laulupoistega Peetri kirikus.
«Väike hiiglane» Oliver Kõvask esinemas koos Jassi Zahharovi ja Tõrva muusikakooli laulupoistega Peetri kirikus. Foto: Paul Poderat

Täna on teine jõulupüha, mis tähendab seda, et paljud inimesed saavad nautida vaba päeva. Tänased vesised ja tuulised ilmolud soosivad pigem tubaseid tegevusi, seega heidame pilgu peale, millistest kultuurisündmustest Tartus ja Tartumaal 26. detsembril soovi korral osa võib saada.

Kell 12.15 algab Jaani kirikus traditsiooniline muusikaveerandtund. Esinevad Hanna-Stiina Tornius (viiul), Pille Triin Voolaid (viiul) ja Elina Tšertšel (klaver).

Kell 18 astub samuti Jaani kirikus üles Arsise kellade ansambel. Kaastegevad Arsise noorte koosseisud, dirigendid Aivar Mäe ja Mari Tooming ning solistid Mikk Mäe (vokaal) ja Rémi Boucher (kitarr, Kanada).

Kell 19 jõuab Peetri kirikusse Jassi Zahharovi, «Väikese hiiglase» Oliveri ja Tõrva muusikakooli laulupoiste jõulutuur.

Kell 19 algab Vanemuise kontserdimajas kontsert «Laulev lumi», kus astuvad üles Märt Avandi ja puhkpillikvintett Reval Wind, Hedvig Hanson, Jan Uuspõld ja Raul Ukareda Band ning Hele Kõrve ja noorteorkestri Reaalmažoor keelpilliansambel.

Õhtut juhivad Hele Kõrve ja Guido Kangur.

Kell 19 esinevad Alatskivi lossis Elisa Kolk ja Hispaania tenor German Gholami. Aastavahetuskontserdil «Time to say goodbye» kohtuvad klassikaline muusika ja poppmuusika.

Enne neid toredaid kontserte võib koos perega sammud seada Ahhaa teaduskeskusesse või Aura veekeskusse – neist esimene on avatud 10–19, teine 9–22. Eesti Rahva Muuseum on aga pühade ajal suletud.

Kõik kultuurisündmused: kultuuriaken.tartu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles