Tartlased eelistavad kuulata kukeseent

Henri Zeigo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdur Mikita "Kukeseene kuulamise kunst"
Valdur Mikita "Kukeseene kuulamise kunst" Foto: Tairo Lutter

Nagu ikka, poetasid paljud ka tänavu jõuluvana kingikotti mõne värske raamatu. Tartu suuremate raamatukaupluste müügitabelite põhjal otsustades domineerisid nende seas kodumaiste autorite teosed.

Lugemislembuse osas kindlaid žanrilisi eelistusi tartlastel pole. Loetakse nii proosast, ajaloolist kirjandust kui ka eneseabi- ja elulooraamatuid. Siiski on Apollo ja Rahva Raamatu poodide müügitabelites aasta lõpus välja kujunenud üks selge liider. Selleks on Valdur Mikita „Kukeseene kuulamise kunst“.

Tartu Rahva Raamatu kaupluse juhataja Gaida Mändmetsa sõnul on tartlased Valdur Mikita selgelt omaks võtnud. Piisab sellest, kui see kirjanik annab midagi uut välja, kui see kaob lettidelt tähelepanuväärselt kiiresti. Mändmetsa hinnangul on sellele paljuski kaasa aidanud Mikita aktiivne vahetu suhtlemine oma lugejatega. 

Kui Rahva Raamatu populaarsemate müügiartiklite sekka on jõudnud mõni proosateos, näiteks Tõnu Õnnepalu „Valede kataloog. Inglise aed“, siis Apollos tõusevad esile valdavalt tuntud eestlaste elulood ja kokaraamatud.

„Ei saa mainimata jätta sedagi, et paljud leidsid tänavu oma kingikotist ka mõne põneva lauamängu,“ märkis Tartu Apollo kaupluste juhataja Deivi Talve. 

Üldised raamatute müüginumbrid ei ole Tartu suuremates kauplustes tänavu võrreldes eelmise aastaga märkimisväärselt muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles