Õppus sulgeb liikluseks suure osa Tähtverest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurõppuse EU Cremex 2011 liiklusskeem.
Suurõppuse EU Cremex 2011 liiklusskeem. Foto: Tartu linnavalitsus

Esmaspäevast, 16. maist algav kriisireguleerimisõppus EU Cremex 2011 sulgeb Tähtvere linnaosas mitmeid tänavaid liikluseks ning muudab sellega ka linnaliinibusside liikumist. Esimene piirang hakkab kehtima juba homme.


Rahvusvahelisel suurõppusel EU Cremex 2011 harjutavad päästjad, kiirabi, politseinikud ja teised kaasatud asutused läbi mastaapse kiirgus- ja keemiaõnnetuse likvideerimise. Õppusele on kaasatud sajad linnaelanikud, kelle kaasabil mängitakse läbi suure hulga inimeste evakueerimine Tähtvere linnaosast, teatas linnavalitsus.

Päästjad saavad harjutada laiaulatsulikku kiirgussaaste likvideerimist ja inimestele ohuolukorras operatiivselt käitumisjuhiste edastamist vältimaks suuremaid kahjusid. Õppuse eesmärk on testida riigi valmisolekut suurõnnetustega toimetulekuks ning asutuste vahelist koostööd kriisiolukorras.

Liikluspiirangud 16.-17. mail:

* Reedest (13.05.) kella 14st kuni kolmapäeva (18.05.) kella 17ni ei saa autod sõita laululava alumises parklas ning Tuglase tänaval. Linnaliini bussid nr 16 sõidavad marsruudil Kroonuaia - Jakobi - Kreutzwaldi ning bussid ei läbi Herne, Piiri ja Laululava peatusi.  Tähtvere spordipargi rullirada jääb avatuks. Rullirajale pääseb Emajõe rannale viivalt teelt (Kreutzwaldi tänavalt Tuglase tn pikendust mööda) või Supilinna kaudu Oa tänavalt. pordivahendite laenutus laululaval on avatud.

* Esmaspäevast (16.05.) kella 9st kuni teisipäeva (17.05.) kella 21ni on liikluseks suletud Betooni tänava raudtee ülesõit sõidukitele ja jalakäijatele. Ümbersõidud on korraldatud Näituse tänava või Tallinna mnt  ülesõidu kaudu. Linnaliinide bussid nr 16a ja 19 sõidavad marsruudil Tuglase - Vaksali

* Näituse - Ilmatsalu - Ravila ning vastupidi. Bussidel jääb läbimata Tartu Maja ja Kannikese (Visa Halli ees) peatused. Bussid peatuvad aga  Betooni, Jannseni ja LKV peatustes. Bussid nr 8 sõidavad marsruudil Tuglase - Vaksali - Näituse - Puusepa ning vastupidi. Bussid jääb läbimata Tartu Maja, Kannikese ja LKV peatused. Bussid  peatuvad aga Betooni ja Jannseni peatustes.

* Esmaspäeval (17.05.) kell 8 - 21 on suletud liiklus Ravila tänaval Betooni ja Ilmatsalu tänavate vahel. Ravila - Ilmatsalu ristmikult on avatud juurdepääs Maxima kauplusele ning Visa Hallile. Linnaliini nr 3 ja 11 bussid sõidavad Kaubabaasi peatusse Betooni tänava kaudu ning ajutine Kannikese peatus asub Ilmatsalu tänaval peale Ravila ristmikku.

* Esmaspäeval (16.05.) kell 9 - 20 on Poe tänaval kehtestatud parkimise keeld, v.a. päästeameti lubadega.

* Teisipäeval (17.05.) kell 16 - 20 on suletud Ravila tänav (Tallinna mnt ja keskkonnajaama vahelisel lõigul).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles