Tartu suurõppus algab ohutuspäevaga

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekoer Nublu.
Päästekoer Nublu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tuleval teisipäeval peetakse Tartus maha Eesti taasiseseisvumisaja suurim kriisiõppus EU Cremex 2011. Päev varem on aga kõik huvilised oodatud Tartu kesklinna suurele ohutuspäevale.


Esmaspäeval, 16. mail saab Tartus Raekoja platsil ja Küüni tänaval tutvuda erinevate riikide pääsetehnikaga. Näha, kuidas päästjad kiirgus- või keemiaõnnetusi lahendavad ning küsida kasulikke  nõuandeid nii päästespetsialistidelt kui ka politseinikelt, kinnitas Lõuna-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juht Evelin Uibokand.

Vaatamiseks ja tutvumiseks on väljas päästetehnika, mida kasutatakse päev hiljem rahvusvahelisel keemia- ja kiirgusõnnetuse likvideerimise õppusel EU Cremex 2011. Päästjad demonstreerivad ka, kuidas ühte keemia- ja kiirgusõnnetust lahendatakse. Seda loomulikult pealtvaatajatele ohutult, lisas Uibokand.

Külalistele annavad  päästespetsialistid kasulikke nõuandeid tule- ja veeohutusteemadel. Inimesed saavad ka omal käel proovida, kuidas tulekustutiga tuld kustutada. Igaühele vajalikke teadmisi jagavad kohapeal ka korstnapühkijad ja politseinikud.

Lapsi õpetavad päästekoer Nublu ning politseilõvi Leo.

Ohutuspäev algab kell 14 ja kestab kella 18-ni. Päevale järgneb teisipäeval 17. mail rahvusvaheline suurõppus EU Cremex 2011, kus päästjad, kiirabi, politseinikud ja teised kaasatud asutused harjutavad läbi mastaapse kiirgus- ja keemiaõnnetuse likvideerimise Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles