Lastekunstikooli eine murul

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti 60-aastaseks saanud Tartu lastekunstikooli pidulaua valmistasid ja katsid neljanda kursuse õpilased.
Hiljuti 60-aastaseks saanud Tartu lastekunstikooli pidulaua valmistasid ja katsid neljanda kursuse õpilased. Foto: Kristjan Teedema

Väikeste jalgade ja suure sabaga porgand, seentega kaunistatud kõrge tort ning veel palju head ja paremat vaatab vastu Tiigi tänaval asuva lastekunstikooli aeda kaetud pikalt pidulaualt. 

Tartu lastekunstikooli aeda kaetud pikk pidulaud.
Tartu lastekunstikooli aeda kaetud pikk pidulaud. Foto: Kristjan Teedema
Foto: Kristjan Teedema

«See on meie juubelilaud,» selgitas Tartu lastekunstikooli õppejuhataja Mari Jõgiste. Hiljuti 60-aastaseks saanud huvikooli laua valmistasid ja katsid neljanda kursuse õpilased, keda juhendasid õpetajad Epp Loo ja Eike Eplik. 

Õhukese lumekihi alt paistab, et külluslikul laual on tervislikku rohelist kraami ja leidub sedagi, millele teadlikud inimesed tänapäeval hea pilguga ei vaata. Näiteks kooli kõrval tegutsenud poe mälestuseks on pidulaual ka mälestuskivi, mille ees lillede asemel friikartulid. 

Tartu lastekunstikoolis käib ligi 400 õpilast, lasteaialastest pensionärideni välja. Õppida saab mitmesuguseid kunstiaineid alates joonistamisest ja maalimisest kuni video ja tegevuskunstini.

Osa pidulauast.
Osa pidulauast. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles