Politsei kutsub peale pühi peresid külla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtiste uste päev Lõuna prefektuuris.
Lahtiste uste päev Lõuna prefektuuris. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Politsei kutsub 28. detsembril kogu perega külastama Lõuna-Eesti politseimaju, et lähemalt tutvust teha politseitöö köögipoolega. Lahtiste uste päeval on võimalik tutvuda politseinike ja piirivalvurite töiste tegemiste ning töövahenditega.

Lisaks saab teada, mida teevad kriminalistid. Liiklus- ja patrullpolitseinikud kõnelevad aga oma töistest seikadest ja näitavad lähemalt, mis on «siil» või «stalker». Ka saab uurida politsei operatiivsõidukite masinaparki mootorrattast konvoibussini ning kuulekust näitavad politsei- ja piirivalveameti teenistuskoerad.

Lahtiste uste päeva juhivad politseimajades kogenud ametnikud, kes jagavad töös ette tulnud seiku, annavad ohutusalast nõu ning vastavad küllatulnute küsimustele.

Lõuna prefekt Vallo Koppel märkis, et lahtiste uste päev on hea võimalus kiigata pühade ajal lähemalt politseitöö köögipoolele. Kui kõrvale jätta patrulliv politseinik või piirivalvur ning teeninduses dokumente väljastav klienditeenindaja, jääb tema arvates suurem osa korrakaitsjate tegevusest, töövahenditest ja -võtetest tavainimese jaoks varjatuks.

Lahtiste uste päev algab kuues Lõuna prefektuuri majas hommikul ja kestab olenevalt linnast ühest kuni kolme tunnini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles