Valgevenelane proovis Eestisse smugeldada sõidukisse peidetud 12 840 sigaretti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid. Pilt on illustratiivne.
Salasigaretid. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Koidula piiripunktis kontrolliti teisipäeva varahommikul Eestisse sisenemisel Valgevene registreerimismärkidega kaubikut Volkswagen Transporter, mida juhtis 30-aastane valgevenelane. Juhi dokumentide ning sõiduki kontrollimisel märkas piirivalvur, et sõiduauto erinevad polstrid on kahtlaselt lahti, mistõttu suunati väikebuss edasi täiendavasse tollikontrolli.

Maksu- ja tolliameti inspektorid avastasid sõiduki detailsemal röntgenläbivaatusel masina keredetailidesse ja peidikutesse peidetuna 12 840 Valgevene maksumärkidega sigaretti.

Maksu- ja tolliamet alustas masina roolis olnud mehe suhtes väärteomenetlust ning määras talle 1000 eurose rahatrahvi. Piiriametnikud tunnistasid sõidukijuhile väljastatud Poola Vabariigi Schengeni viisa kehtetuks, lisaks kehtestati talle kolmeks aastaks sissesõidukeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles