Heategevusprojekt viis taas rõõmu hoolde- ja lastekodusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupidu Tartu hooldekodus, esinevad Tartu ülikooli rahvatantsijad.
Jõulupidu Tartu hooldekodus, esinevad Tartu ülikooli rahvatantsijad. Foto: Tartu Kutsehariduskeskus

Tartu kutsehariduskeskuse ärikorralduse spetsialisti eriala esimese ja teise kursuse õpilased tegid tänavu teoks heategevusprojekti «Imelised jõulud». Juba viieteistkümnendat korda korraldatud projekti eesmärk on viia jõulurõõmu Tartu Mäe kodu lastele ja Tartu hooldekodu elanikele.

«Imelisteks jõuludeks» kogusid õpilased toetajatelt annetusi, et täita kingikotte ning jagada jõulumeeleolu. Projektijuht Keli Tubin märkis, et õpilased pöördusid umbes 60 ettevõtte ja organisatsiooni poole, kellest kümnelt saadi nende tooteid ja teenuseid. Heategevusprojekti tarbeks saadi raha ka mardilaada tulust, Tartu linnalt ja mittetulundusühingult Muutuste Jälg.

Tubina sõnul oli tegu tõsise kohustusega, mis sundis õpilasi ühise eesmärgi nimel pingutama. «Samas saad nii palju siiraid emotsioone laste ja eakate käest tagasi. Tunned, et sa teed õiget ja head asja,» rääkis ta.

Detsembri teisel nädalal kutsuti Mäe kodu lapsed väljasõidule Viljandisse. Koostöös Ugala teatriga käisid lapsed vaatamas etendust «Lumekuninganna» ja kohtusid teatris elava jõuluvanaga. Peale seda oodati lapsi Viljandimaa puuetega inimeste nõukoja ruumides, kus oli kaetud jõululaud hea ja paremaga. Loomulikult ei jäänud tulemata jõuluvana, kellel oli igale lapsele ja ka tervele lastekodule kingipakk. Igas kingipakis oli Aura veekeskuse pääse, kommid ja jõhvikamehu.

Teine jõulupidu peeti 14. detsembril Tartu hooldekodu saalis. Eakatele esinesid Tartu kutsehariduskeskuse õpilasansambel ja solistid Marika Pauluse juhendamisel ning Tartu ülikooli rahvakunstiansambli rahvatantsijad. Igale eakale oli ka kingipakk, mis viidi nende tubadesse aktuse toimumise ajal. Kingipakk sisaldas termosokke, Ristiku ristsõnu, maiustusi, jõhvikamehu ning mandariine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles