Tartu ülikooli spordihoone peab sarikapidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueneva spordihoone välisvaade.
Uueneva spordihoone välisvaade. Foto: eskiis

Selle aasta sügisel Tartu ülikooli spordihoones alanud ehitustööd on nüüdseks jõutud märgilise sündmuseni. Kolmapäeval, 20. detsembril peetakse sarikapidu.

Ülikooli spordihoonet on kasutatud kogu ehituse aja, sest ehitus käib etapiti. Esimeses etapis on plaanis valmis ehitada ja aprillikuust kasutusele võtta uus mitmeotstarbeline saal, mis loob võimalused mitmesuguste spordi- ja kultuuriürituste korraldamiseks.

Teises etapis valmib uus sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi kompleks ning rekonstrueeritav hooneosa tervikuna. «Etapiviisiline ja samal ajal kasutuses oleva hoone ehitus eeldab head koostööd osaliste vahel. Seni on kõik ehitustööd sujunud ning spordiklubi on saanud jätkata plaanipäraselt tegevust,» märkis Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi haldusjuht Birgit Krillo

Sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi juhataja Priit Kaasiku sõnul ootab instituut kolimist väga. Kuna ehitustegevus käib ja progress on silmanähtav, motiveerib see tema kinnitusel tegelema uuemate algatustega nii õppetöös kui teadustegevuses.

Homme kell 13 algaval sarikapeol vaatavad objekti oma silmaga üle Tartu ülikooli rektor Volli Kalm ning Tartu linna ja ehitusfirmade Tartu Ehitus ja KRC Ehitus esindajad. Ehituspärja toob konstruktsiooni küljest alla Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees Harry Lemberg.

Ujula tänaval asuva spordihoone ehitustööd lõpevad plaani järgi 2018. aasta lõpuks. Maja praegustele võimalustele on selleks ajaks lisandunud 2500 istekohaga spordisaal, mida saab kohandada ka konverentside ja kontsertide tarvis. Samuti on valmis sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi õppe- ja teadushoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles