Tõstevägilane rassib kangisaalis ka jõulude ajal

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reaktsiooniseina juures suutis Mart Seim poole minuti jooksul ära kustutada nelikümmend tulukest.
Reaktsiooniseina juures suutis Mart Seim poole minuti jooksul ära kustutada nelikümmend tulukest. Foto: Margus Ansu

​Teksapüksid ei ole tõstmise jaoks just kõige sobivam riietus, muheles Eesti parim tõstja Mart Seim, kui asus spordimuuseumi näitusesaali kogunenud huvilistele näitama, kuidas tõsta üles 75-kilone kang. Püksid mugavaks kohendatud, kerkis kang mängeldes vägilase pea kohale.

Mängeldes pidigi see juhtuma, sest tegelikult on üliraskekaalus võistlev Seim harjunud kangile panema hoopis suuremaid raskusi. Pisut enam kui nädala eest maailmameistrivõistlustel rebis ta 191 ja tõukas 253 kilo, mis andis kokkuvõttes viienda koha. Tõukamise tulemus oli seejuures paremuselt teine.

40 tulukest

Mart Seim koos treenerist isa Alar Seimiga väisas Tartut spordimuuseumi perepäevade raames. Varem olid muuseumi külastanud noored kümnevõistlejad, Bigbanki võrkpallurid ning jalgrattur Tanel Kangert. 

Lisaks ligi tunnipikkusele vestlusringile saavad sportlased end proovile panna ka osalusnäitusel «Kõik mängu!». Mart Seim alustas korvpallivisetega, kuid sisse ei kukkunud ükski viiest poroloonpalliga tehtud sooritusest.

Jalgpalliareenil läks tal juba märksa paremini, kui pisikesse väravasse õnnestus saata kolm lööki. Inimlauajalgpallimatš oli Mart Seimile samuti edukas, kui 2:0 mängiti üle Alar Seimi võistkond.

Seejärel suunduti reaktsiooniseina juurde, kus poole minuti jooksul tuleb kustutada juhuslikult süttivaid tulukesi. Mart Seim sai tulemuseks 40 tulukest.

Uue hooga

Seim tõdes, et sellistel üritustel ta väga tihti ei käi, kuid spordimuuseumile oli sõna antud ja tuli tulla. «Enne võistlusi sellised asjad kõne alla ei tuleks,» nentis 27-aastane vägimees.

Kuigi MMist on möödas napilt kümme päeva, ütles Seim, et puhkust plaanis ei ole ning töö läheb täie hooga edasi. Kerge hingetõmbepausi võttis ta vaid mõneks päevaks pärast MMi, kuid nüüd on tavapärane treeningrutiin taastatud, mis tähendab keskmiselt kümmet tunnipikkust treeningut nädalas.

Nii ei lase Seim end häirida ka saabuvast pühadeajast, sest trennid tuleb ära teha sõltumata tähtpäevadest. Töö käib selle nimel, et võidelda järgmisel aastal kõige kõrgemate kohtade nimel Türgis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel ja Türkmenistanis toimuval MMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles