Vaata ja naudi: 500 rahvatantsijat pidasid Tartus talvist tantsupäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Raekoja platsil keerutas täna hulk rõõmsaid tantsupaare Ullo Toomi tantse, viletsavõitu suusailm polnud tantsusammudele küll mingi takistus.

Rahvatantsijad Tartu linnast ja maakonnast jätkasid traditsiooni, mille algataja on pikaaegne Tartu kultuuritöötaja Liidia Konsa. Registreerunud oli üle 500 osaleja, nad tantsisid laste ja noorte aasta puhul Ullo Toomi üleskirjutatud tantse mitmetest Eestimaa paikadest.

Tartu talvise tantsupäeva kunstiline juht, rahvatantsurühm Torbikud juhendaja Kati Grauberg-Longhurst: «Mul on väga hea meel, et Tiigi seltsimaja kultuurispetsialisti Liidia Konsa poolt üheksa aastat tagasi algatatud Tartu talviste tantsupidude traditsioon nii kenasti kestab. 500 osavõtjaga tantsupäev näitab, et inimesed peavad ühte meie rahvakultuuri alustala – pärimustantsu – oluliseks. Nii oluliseks, et neid Tartu talves Raekoja platsi munakividel tantsima koguneda.»

Peo tegi eriliseks seegi, et tantsiti elava muusika järgi – muusikaga kaunistas pidu Raekoja plats 12 rõdult Indrek Kalda. Tantsupäeva juhtis 2019. aasta tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste.

Tantsupäev jätkus simmaniga Püssirohukeldris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles