Video: krutskitega hea poiss laulab pahast poisist

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mikk Kaasik oli Lähtel Kuuse tänava maja teisel korrusel oma toas kahe vanema muusikuga ja salvestas Tartu ansambli Chick'n'Band jõulu-bugi-vugi «Ma olin paha poiss sel aastal». Esimesel korrusel istusid ja astusid üsna vaikselt tema isa Andrus, ema Ulvi, noor sõbralik koer Leedi ja kaks paksu kassi, kes keeldusid oma nime ütlemast.

Laulu fonogramm oli juba peaaegu valmis. Andu Kõiv (klaver), Leo Suurtee (bass), Ilja Sharapov (trummid) ja Andres Joamets (kitarrid) olid oma osa andnud, ainult laulusolisti partii oligi veel puudu.

Seni vaid ingliskeelseid lugusid esitanud bugi-vugi bändile tegi ettepaneku ansambli The Tractors laulu «I Was a Bad Boy this Year» eesti keeles kaverdada kitarrist ja vokalist, Tartu Kontsertkorralduse juht Vello Tellissaar.

Alguses oli mõte anda seesama laul, mille teksti on tõlkinud Liane Loog ja Heiki Vilep, kaasa Mikk Kaasiku ja tšellokvarteti C-Jam ühisele jõuluturneele «Taevatrepp». Kuid tekkis kahtlus selle sobivusest kirikutesse.

«Et Chick'n'Bandil oli vaja eestikeelset lauljat, siis võeti mind,» ütles Lähte ühisgümnaasiumi 8. klassi poiss ja laulustuudio Fa-diees kasvandik. «Ma arvan, et see on tavaline bugi-vugi, mis peaks kõigile peale minema.»

Laulus on juttu poisist, kes arvab, et ta oli sel aastal paha poiss ja et seepärast ei ole tal lootustki saada jõulukingitust. Kuidas möödus aga aasta Mikk Kaasikul, kas ta oli sel aastal hea või paha poiss? «Tahaksin loota, et olin ikka rohkem hea poiss, kuigi ka krutskeid sai tehtud.»

Mida arvab ema sellisest vastusest? «Mikul läheb koolis päris hästi – seitse aastat kiituskirja,» ütles Ulvi Kaasik. «Ta on lihtsalt oma olemuselt väga elav poiss, eks ta siis seda kõike peabki krutskiks.»

Jõulu-bugi-vugi «Ma olin paha poiss sel aastal» läheb neil päevil raadiojaamadesse laiali ja jõuab niimoodi kuulajate kõrvu. Samal ajal viib aga «Taevatrepp» noore laulumehe koos nelja tšellistiga vahetult publiku ette. Mitmeteistkümne kontserdinumbri hulka on sätitud ka «On läinud aastad», mida vanasti esitasid Kare Kauks ja Mahavok. Mõne laulu ajal on poiss publiku ees päris üksi, toeks ainult klaver ja kitarr.

Esimene «Taevatrepi» kontsert oli 10. detsembril Viimsi Püha Jaakobi kirikus ja järgmine on 16. detsembril Viljandi Pauluse kirikus. Tartlastel on võimalus Mikk Kaasikut ja kvartetti C-Jam kuulata 21. detsembril kell 19 Pauluse kirikus. Tuuri lõpeb 26. detsembril Tallinna Jaani kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles