Galerii: usinad käsitöölised õmblesid riigi sünnipäevaks sada lapivaipa

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saja lapivaiba õmblemise idee algatajad on kaks Vastseliina käsitööühingu liiget, Sirje Pakler ja Ilme Aim. Kahekesi otsisid nad augusti lõpus kaaslasi ning laupäevaks tõid sada käsitöömeistrit oma meeter korda meeter suured lapivaibad ERMi.

«Meie soov oleks, et neid vaipu kasutataks järgmisel aastal ERMis vabariigi aastapäeva vastuvõtul kujunduselemendina,» märkis Sirje Pakler.

Käsitöömeistrid tegid vastava päringu ka vabariigi kantseleile. «Praeguseks pole meile sealt vastatud,» möönis Pakler.

Õige pea saadavad käsitöömeistrid need rändnäitusele. « Mai kuu viimasel nädalal on Keila linnal juubel ning Keila linna tublid lapimeistrid ootavad vaipasid linna pidustusteks  näitusele,» lisas Pakler.

Praegu käib veel Hooandja veebikeskkonnas raha kogumine saja lapivaiba albumi tarvis. «Kogume kõik lapivaipade tegijate lood kokku, pildistame vaibad ja koostame nendest albumi, kus sees kõikide vaipade autorid, pildid ja lood. Abi on tarvis lapivaiba albumi trükkimiseks,» märkis Sirje Pakler. Albumi trükkimiseks on juba kogutud 4295 eurot.

Pärast rändnäituste lõppu saab sajameetrine vaibarivi endale päriskodu ERMis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles