Vana vähihaigla leidis uue omaniku

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallikraavi tänaval asuv kunagine onkoloogiahaigla muutub tulevikus tõenäoliselt kortermajaks.
Vallikraavi tänaval asuv kunagine onkoloogiahaigla muutub tulevikus tõenäoliselt kortermajaks. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumi nõukogu otsustas Vallikraavi tänaval asuva vana onkoloogiahaigla müüa osaühingule Seitse Teed, kes plaanib hoonest teha kortermaja.

Ülikooli kliinikumi juhatuse liige Hannes Danilov ütles, et enampakkumisele tuli kolm pakkumust ning 6. detsembril koos istunud nõukogu otsusega võõrandatakse Vallikraavi 10 hoone OÜ-le Seitse Teed.

«Nemad pakkusid kõige kõrgemat hinda, aga kuna meil on veel leping sõlmimata, siis me ei tahaks seda avalikustada,» sõnas Danilov. 

Rohkem kui poole aasta pikkuseks veninud müüki ta raskeks ei pidanud. 

«Selles mõttes oli keeruline, et majas oli kiirguse ja sellest vabastamise lugu. Asi võttis lihtsalt palju aega. Aga muidu läks müük enam-vähem nii, nagu planeeriti. Vaatajaid ehk huvilisi oli seitse-kaheksa, kolm tegid pakkumuse. Kokku võttes läks hästi,» lausus Danilov.

Paarkümmend korterit

OÜ Seitse Teed omanik Sven Jalakas ütles, et maja saatus selgub lähiajal, kuid kõige tõenäolisemalt  saab sellest kortermaja arendusprojekt. «Kuna tehingut ei ole veel tehtud, ei tahaks täpsemalt kommenteerida, aga esmane idee on teha see kortermajaks,» sõnas Jalakas ning jättis samuti ostuhinna avalikustamata.

Hoone koosneb mitmest osast ja pole välistatud, et nõukogude ajal ehitatud radioloogiaosa lammutatakse üldse maha. Jalaka sõnul võiks majja mahtuda paarkümmend korterit, sest hoonekompleksis on pinda kokku üle 2500 ruutmeetri.

«Mahtu seal ikka on,» sõnas Jalakas ning hindas kinnisvara asukohta väga heaks. «Muidu ei oleks sellel enampakkumisel ju osalenud.» 

Ajalugu ei häiri

Jalaka sõnul ei häiri teda ka maja ajalugu, sest samalaadseid näiteid on palju. Teiste hulgas nimetas ta vana arestimaja ja kunagist nahakliinikut Toomemäel. 

«Kõik oleneb sellest, kuidas ajalugu võtta. Seal on vahepeal ju ka hotell olnud ja see pole eraldi haiglaks ehitatud. See ei häiri,» lausus Jalakas. Ta avaldas lootust, et järgmisel aastal saab ehitustöödega pihta hakata. 

Hannes Danilovi sõnul on ülikooli kliinikumil plaanis järgmisena võõrandada Kuperjanovi tänava hoone, kus praegu asub kõrvakliinik. See ei juhtu aga enne, kui on valminud kliinikumi kolmas etapp. Viimane võiks valmis saada umbes viie aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles