Uisutajad tõid presidendiproua kooli

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves annab üle noore sportlase preemia Naomi Charlotta Anderssonile (paremal) ja Nanette Christine Anderssonile.
Evelin Ilves annab üle noore sportlase preemia Naomi Charlotta Anderssonile (paremal) ja Nanette Christine Anderssonile. Foto: Kristjan Teedema

Katoliku koolis õppivad kümneaastane Naomi Charlotta Andersson (paremal) ja üheksane Nanette Christine Andersson on oma sihid paika pannud: nad tahavad saada nii headeks iluuisutajateks, et jõuaksid vähemalt olümpiale.


Selle nimel teevad krapsakad tüdrukud iga päev tohutult trenni, vähemalt kaks-kolm korda, ning iga paari nädala tagant käivad veel Tallinnas treenimas. Suurde sporti pürgimise kõrvalt jõuavad nad ka viitele õppida. Puhtalt tahtejõu ja töökusega.

Eelmisel nädalal said nad Evelin Ilveselt noore sportlase preemia, mida kasutatakse võistlustel käimiseks. Eile tulid aga presidendiproua ja endine suusataja Jaak Mae nende kooli, et tunnustada tüdrukuid ka kaaslaste ees ning rääkida algklasside lastele tervislikust toitumisest ja spordist üldse.

Lastel oli külalistele tohutult küsimusi, näiteks millised on nende lemmikspordialad ja millised üldse ei meeldi. Ja kas kaubanduskeskuses jalutamine on ka sport?

Räägiti aga ka muresid. Üks neiu tahtis teada, mida teha, kui tahaks suusatada, aga suuski ei ole, ning noormees kurtis, et elab maal ja seal pole rulluiskudega sõitmiseks kohta, kuigi ta väga tahaks sõita.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles