Erikooli uue direktori otsingud jätkuvad

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamaa hariduskolleegiumi Kaagveres asuva õppekeskuse õpilased omavolitsesid sügisel nii koolis kui ka küla vahel.
Maarjamaa hariduskolleegiumi Kaagveres asuva õppekeskuse õpilased omavolitsesid sügisel nii koolis kui ka küla vahel. Foto: Margus Ansu

​Septembris pani ameti maha Tartu lähistel Kaagveres ja Tapal töötava hariduslike erivajadustega laste põhikooli, Maarjamaa hariduskolleegiumi direktor Maire Reest, sest Kaagve­­res õppivad õpilased omavolitsesid koolis ja külas, ka polnud kiita direktori ning töötajate suhted. 

Erikoolile direktori leidmiseks käib juba teine konkurss, eilseks oli laekunud üks sooviavaldus.

Haridus- ja teadusministeerium kuulutas Maarjamaa hariduskolleegiumi direktori esimese konkursi välja oktoobris, erikooli juhtida soovivatelt inimestelt oodati dokumente 1. novembriks. Nüüd ootab ministeerium sama kooli direktori konkursil kandideerijate dokumente 14. detsembriks, uus direktor peaks tööle asuma esimesel võimalusel.

«Eelmisel konkursil jõudis hääletusvooru neli kandidaati, kuid ükski neist ei saanud komisjoni hääletusel enamust, sel põhjusel jäi valik langetamata,» selgitas haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juht Ave Toots-Erelt.

Reedel polnud konkursile laekunud ühtegi avaldust, eile saabus esimene. «Praktika näitab, et üldjuhul tulevad  avaldused kandideerimise viimastel päevadel, huvi on küll tuntud,» märkis Ave Toots-Erelt.  «Kõigi eelduste kohaselt peaks valik tehtama sel aastal.»

Maarjamaa hariduskolleegium on haridus- ja teadusministeeriumi pidamisel olev põhikool hariduslike erivajadustega lastele. Kooli kasutada on nüüdisaegsed õppekompleksid Tartumaal Kaagveres (Emajõe õppekeskus) ja Tapa linnas Lääne-Virumaal (Valgejõe õppekeskus). Kooli praeguses meeskonnas on enam kui 250 ametikohta. 

Kooli eelmine direktor Maire Reest lahkus ametist septembri teises pooles, haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Tarmu Kurmi sõnul lõpetati 2011. aastast seda kooli juhtinud Reestiga tööleping poolte kokkuleppel ning koolijuht ja ministeerium ei kommenteerinud tagasiastumise põhjuseid avalikkusele.

Septembri alguses jõudsid avalikkuse ette lood, kuidas Kaagveres asuva Emajõe õppekeskuse õpilased ei allunud enam kooli töötajatele ning omavolitsesid külas. Lisaks ei kuulanud juhtkond töötajate sõnul nende ettepanekuid ja langetas otsuseid neid teavitamata. 

Sellepärast tegid kooli 41 töötajat septembris haridus- ja teadusministrile ning õiguskantslerile pöördumise, kus loetleti väidetavaid juhtimisvigu.

Uue direktori leidmiseni täidab ajutiselt koolijuhi ülesandeid hariduslike erivajaduste õpilaste ja käitumisraskustega laste õppekorralduse ekspert Pille Vaiksaar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles