Õõvastav vaatepilt: juba pool nädalat vedeleb maantee ääres auto rataste all hukkunud koer (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piibe maanteel Äksi kiriku lähistel maantee piirde ääres lebab mitmendat päeva ilmselt autolt löögi saanud koer.
Piibe maanteel Äksi kiriku lähistel maantee piirde ääres lebab mitmendat päeva ilmselt autolt löögi saanud koer. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu Postimees sai tähelepanelikult autojuhilt teate, et alates neljapäevast vedeleb Piibe maantee ääres Äksi kiriku lähistel väliskurvis koeralaip, mis on nööriga teepiirde külge kinnitatud. Koera korjus vedeles seal veel täna hommikul.

Lähemal vaatlusel selgus, et vaatepilt on kirjeldatust veelgi õõvastavam. Esialgu paistis,et koera külge on seotud nöör. Lähemal vaatlusel aga selgus, et tegemist oli õnnetu lõpu leidnud koerakese soolikatega.

Ilmselt oli koerale otsa sõitnud juht või siis mõni teine möödasõitja koera teepealt hooletult teeserva visanud, nii, et osa tema sisikonnast nüüd teepiirdel ripub.

Maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa selgitas, et teel hukkunud loomad koristab teede hooldaja.

«Kui autojuht sõidab otsa loomale või märkab teeääres loomakorjust, siis tuleb sellest teada anda maanteeinfo telefonil 1510. Sealt edastatakse teade hooldepartnerile, kes koristab korjuse,» täpsustas Kuldmaa.

Seda maanteelõiku hooldab Trev-2 Grupp. Jõgeva piirkonna teemeister-projektijuht Andres Piir kuulis teeperves lebavast koerakorjusest Tartu Postimehe reporteri käest.

«Tavaliselt jõuavad need teated meile maanteeinfo telefoni kaudu, aga nüüd teame ka seda juhtumit ja kohe tegeleme asjaga,» lubas Andres Piir.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles