Galerii: Jaapanlased tulid, tantsisid ja võitsid

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kogunes Tartusse üle kolmesaja tänavatantsija, et maha pidada järjekordne rahvusvaheline tantsuvõistlus Battle of EST. Kaugemad külalised olid kohale tulnud näiteks Egiptusest, Marokost, Ameerika ühendriikidest, Jaapanist ja Brasiiliast.

Päev algas laste- ja noortevõistlustega Sadamateatris ning kulmineerus õhtul finaalidega Vanemuise kontserdimajas.

Et tipptasemel tantsijaid oli Tartusse kogunenud üle terve ilma, oli Eesti gruppidel üsna keeruline finaali saada. Seda enam oli hea meel näha, et juuniorite võistkondlikus arvestuses olid finaalis vastamisi kaks Eesti tantsutruppi: Tallinna ja Tartu ühine grupp Break the Reality ja vaid aasta üheskoos tantsinud Paldiski noorte tantsijate rühm Fresh Apples Crew.

Pisarad silmis

Viis viie vastu peetud tantsulahingu võitsidki Paldiski noored, kellest osa võidusõnumit kuuldes lausa suurest rõõmust nutma puhkesid. Paldiski trupi tantsunumbri trumbiks ja kohtunike südamesulatajaks oli kindlasti vaid kaheksa-aastase Alexia meisterlik esitus, kelle oskused tegid kohati nii mõnelegi täismehele silmad ette.

«Oleme väga õnnelikud, et õnnestus võita. Koos on punt tantsinud vaid aasta ja tantsimiseks on sageli keeruline sobivaid ruume leida,» märkis Paldiski tantsutrupi treener Dmitri Silitšenko.

Olgugi, et finaalis kohtusid võistluse kaks kõige tugevamat tantsutruppi, olid jaapanlased taseme poolest meie lõunanaabritest mäekõrguselt üle.

Läti-Jaapani vastasseis

Õhtu naelaks kujunes täiskasvanute võistkondlik finaallahing, kuhu sel korral paraku Eesti tantsutruppidel asja polnud. Seal olid vastamisi lohiseva nimega Läti tantsupunt Depils Original & Conquistador & Tigers crew ning jaapanlaste punt nimega Floorriorz.

Olgugi, et finaalis kohtusid võistluse kaks kõige tugevamat tantsutruppi, olid jaapanlased taseme poolest meie lõunanaabritest mäekõrguselt üle. Jaapani poisid peaaegu, et eirasid füüsikaseadusi ning koos tantsuplatsile astudes oli nende sünkroonsus lausa murdosasekundiga paigas. Loomulikult ei valmistanud neile mingeid probleeme mõnemeetri laiuse tantsuplatsi peal üle teineteise mitmekordseid saltosid hüpata.

Nende võidus polnud ka juba enne võistlust põhjust kahelda sest Floorriorz on võitnud viimased kolm aastat järjest maailma suurima tänavatantsuvõistluse Battle of the Year.

Floorriorz on koos tantsinud juba seitse aastat ning nende üks osavamaid tantsuässasid, Taisuke, on tänavatantsuga tegelnud juba 20 aastat. «Alustasin, kui olin seitsmeaastane,» rääkis Battle of EST võitnud Floorriorzi liige Taisuke, kes nüüdseks 27-aastasena on professionaalne tantsija.

Tema tiimikaaslane Steez sõnas, et on tantsimisega tegelenud üle kümne aasta. «Ütleme nii, et ainult selle pundiga koos esinemas käies ma ära ei ela, aga terve mu elu on tantsuga seotud. Olen muuhulgas ka tantsutreener ja viin läbi tantsukursusi,» selgitas Steez.

Eestis oli Jaapanlaste trupp esimest korda. Steez kiitis siinset võistluste korraldust ning tublisid ja hakkajaid Eesti noori, kel huvi tänavatantsuga aktiivselt tegeleda ning võistlemas käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles