Talvo Pabutile surma toonud trauma põhjus jääbki teadmata

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvo Pabuti viimne puhkepaik Raadi kalmistul. Hauakivil on ka tema venna Kalle ja ema Silvia sünni ja surma kuupäev. Ema suri 2015. aasta jaanuaris, vend tänavu jaanuaris.
Talvo Pabuti viimne puhkepaik Raadi kalmistul. Hauakivil on ka tema venna Kalle ja ema Silvia sünni ja surma kuupäev. Ema suri 2015. aasta jaanuaris, vend tänavu jaanuaris. Foto: Kristjan Teedema

Tartlasest teatri- ja kirjamees Talvo Pabut suri, kui Eesti hakkas jaanipühadest toibuma. 25. juunil saabunud surmaga seotud asjaolude selgitamiseks algas kriminaalmenetlus, mis jõudis lõpule jõulukuu esimesel esmaspäeval, 4. detsembril.

Uurimisele pani Lõuna prefektuur punkti Lõuna ringkonnaprokuratuuri loal. Menetlus lõpetati, sest ei olnud võimalik tõsikindlalt tuvastada, millistel asjaoludel näitleja ja literaadi surmani viinud vigastused tekkisid.

Ringkonnaprokurör Toomas Liiva sõnul ei tuvastatud menetluses andmeid, mis viitaksid Talvo Pabuti ründamisele. «Kohtuarstliku ekspertiisi tulemuste kohaselt põhjustasid Talvo Pabuti surma seesmised vigastused kõhupiirkonnas, mis tekkisid tömbi trauma tagajärjel,» ütles Liiva. «Sellise traumani võis viia kukkumine, kuid ekspertiisi pinnalt ei saa täielikult välistada ka vägivalda.»

Prokuratuuri avalike suhete osakonna andmeil teatas juhuslik mööduja 20. juunil kella 15 paiku häirekeskusele Tiigi tänaval istuvast meesterahvast, kelleks osutus Talvo Pabut. Ta oli teadvusel, kui kiirabi ta haiglasse toimetas, kuid ta suri seal viis päeva hiljem.

Talvo Pabut elas praeguse sajandi aastatel vabakutselisena oma sünnilinnas Tartus. Tema lavaline tegevus näitleja ja lavastajana jäi põhiliselt 1990. aastatesse.

Talvo Pabut.
Talvo Pabut. Foto: Margus Ansu

27. veebruaril 1962 sündinud Talvo Pabut lõpetas 1980 Tartu 2. keskkooli ja 1984 Tallinna konservatooriumi lavakunstikateedri. Aastal 2005 omandas ta Tartu ülikoolis teatriteaduse erialal magistrikraadi.

Talvo Pabutit olid 30. juunil Tartu krematooriumi suurde saali kogunenud viimsele teekonnale saatma tema tuttavad, õpingu- ja töökaaslased, sõbrad, sugulased ja lähedased. Laulis ja mängis ansambel Kiritöö, kuhu Talvo Pabut oli kuulunud.

Tema viimne puhkepaik asub Raadi kalmistul Miina Härma hauakivist poolsada sammu eemal. Platsi igas nurgas on suur elupuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles