Tartu kutsehariduskeskuse direktor paneb ameti maha (1)

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskuse direktor Andrus Mõttus asub uuel aastal tööle EELK konsistooriumi kantslerina.
Tartu kutsehariduskeskuse direktor Andrus Mõttus asub uuel aastal tööle EELK konsistooriumi kantslerina. Foto: Kalev Saar

Peaaegu viis aastat Tartu kutsehariduskeskust juhtinud Andrus Mõttus esitas lahkumisavalduse, Tartu linnavalitsus kuulutas koolile uue juhi leidmiseks välja konkursi.

«Vastab tõele, et soovin selle ameti maha panna,» ütles Andrus Mõttus. «Põhjus on see, et mind valiti eelmisel nädalal Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku konsistooriumi uue koosseisu kantsleriks. Kui kirikule on mind selles ametis vaja, siis on vaja.»

Kutsehariduskeskuse direktorina on Andrus Mõttus (46) töötanud 2012. aasta 17. detsembrist. Tema viimane tööpäev selles ametis on järgmise aasta 31. jaanuaril.

«Ühelt poolt on mul kahju praegusest ametist lahkuda, aga teiselt poolt olen rõõmus, et saan kirikut uues ametis rohkem aidata,» sõnas Andrus Mõttus, kes kantslerina hakkab juhtima EELK majanduselu ja konsistooriumi kantseleid.

«Kantsleri põhitöökoht on Tallinnas, aga mul pole plaanis sinna kolida,» märkis Andrus Mõttus. Töötan Tallinnas paar-kolm päeva nädalas, sõidan palju Eestis ring ja teen tööd kodukontoris.»

Andrus Mõttus on lõpetanud Eesti Põllumajanduse Akadeemia majanduse erialal, Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna, Tartu Teoloogia Akadeemia ja EELK Usuteaduse Instituudi pastoraalseminari. 2012. aastast on ta Kambja koguduse õpetaja ning selles ametis jätkab ta ka EELK kantslerina.

Tartu kutsehariduskeskuse uus direktor valitakse konkursi teel. «Eile kirjutasin alla konkursi väljakuulutamise otsusele,» ütles Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave. «Lähiajal pannakse konkursi teade välja linna kodulehele, järgmisel nädalal ilmuvad kuulutused ka ajalehtedes.»

Kutsehariduskeskuse direktoriks pürgijad saavad oma soovist teada anda ja dokumente esitada uue aasta 8. jaanuarini. «Ootame konkursile häid kandidaate,» sõnas Riho Raave. «Huvilisi juba on, nende hulgas ka mainekaid inimesi, aga nimesid ei saa ma öelda. Haldusreformi tõttu vabaneb praegu ju palju võimekaid inimesi.»

Kava kohaselt peaks Tartu kutsehariduskeskuse uus direktor ametisse asuma tuleva aasta 1. märtsist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles