Tartu bussihange on jõudmas riigikohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu sõidutab tartlasi Sebe. Nende leping lõpeb 2019. aasta juunikuuga.
Praegu sõidutab tartlasi Sebe. Nende leping lõpeb 2019. aasta juunikuuga. Foto: TPM

Tartu ringkonnakohtu hinnangul ei teinud Go Bus Tartu bussihankel põhjendamatult odavat pakkumust, kuid Eesti Bussi pakkumus tulnuks puuduste tõttu kõrvale lükata.

Tartu ringkonnakohus tegi Tartu bussihankega kerkinud vaidlustes sel nädalal kaks otsust.

Üks neist puudutas Hansa Bussiliinide kaebust selles küsimuses, kas linn tohtis parandada Sebe tütarfirma Eesti Buss pakkumuses olnud vead, mille tulemusena pakkumus tõusis pingereas teiseks. Eelnevalt oli küsimust vaaginud riigihangete vaidlustuskomisjon, kes leidis, et paranduse olevat õigusvastase. Selle peale läks Eesti Buss halduskohtusse ja sai sealt õiguse. Nüüd aga leidis ringkonnakohus, et Eesti Bussi pakkumuses olid sisulised, mitte vormilised vead ning linnavalitsusel puudus alus pakkumust korrigeerida ja pakkumuse vastavaks tunnistamine oli õigusvastane.

Nii Hansa Bussiliinid kui Eesti Buss on kahtluse alla seadnud soodsaima pakkumuse teinud Go Busi hinna põhjendatuse. Ka see vaidlus on käinud läbi riigihangete vaidlustuskomisjonist ja halduskohtust.

Ringkonnakohtu hinnangul ei ole piisavalt tõendatud, et Go Busi pakkumus on põhjendamatult madal. Kohtu hinnangul ei saa ka järeldada, et Go Busi pakkumuse puhul oleks mittekohase täitmise risk.

Ringkonnakohtu otsuste peale saab kassatsioonikaebuse esitada riigikohtusse, selleks on aega 18. detsembrini, enne selle tähtaja möödumist ei saa linn Go Busiga lepingut sõlmida.

Tartu linn avas bussihanke pakkumused tänavu veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles