Maailma breiktantsu paremik koguneb laupäeval Tartusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Battle of EST 2015.
Battle of EST 2015. Foto: Margus Ansu

Vanemuise kontserdimajas ja Sadamateatris tuleb sellel laupäeval 17. korda rahvusvaheline breik- ja tänavatantsude võistlus Battle of EST (BOE). Osalema on oodata enam kui pooltuhat tantsijat 18 riigist.

Võistlusel on teiste hulgas kohal oma ala maailma absoluutne tippvõistkond Floorriorz Crew Jaapanist, kes  on kolmel viimasel aastal võitnud maailma suurima breiktantsuvõistluse Battle of the Year (BOTY). BOTY võitjaid peetakse sisuliselt maailmameistriteks, sest eraldi nii-öelda maailmameistrivõistlusi breiktantsus ei toimu. Lisaks on Floorriorz võite kogunud paljudelt maailma tippvõistlustelt. BOE tiitlit neil veel ei ole. Sellepärast oldi varmasti nõus ka Eestisse sõitma.

Võistlusel on esindatud läbi eelvoorude veel sajad oma riikide tipptantsijad Eestist, Lätist, Leedust, Brasiiliast, Inglismaalt, Valgevenest, Ukrainast, Soomest, Rootsist, Gruusiast, Venemaalt, Kasahstanist, Usbekistanist ja mujalt.

«Battle of Est on üldse ainuke maailma tasemel battlitega võistlus kogu Põhja-Euroopas sellel poolaastal,» kinnitas BOE peakorraldaja Oliver Soomets.  

Uuendusena on tänavu  kavas tantsijate poolt aastaid oodatud show-kategooria, mis nüüd ka teoks saab. Kategooriate vanusegrupid on väga mitmekesised alates lastest kuni seenioriteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles