Selgusid muuseumide aastaauhindade nominendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Spordi- ja Olümipamuuseum kandideerib kokku neljad kategoorias.
Eesti Spordi- ja Olümipamuuseum kandideerib kokku neljad kategoorias. Foto: Margus Ansu / Postimees

Muuseuminõukogu komisjonid valisid välja Eesti muuseumide aastaauhindade nominendid ehk Muuseumirotid. Eesti spordi- ja olümpiamuuseum ning Tartu ülikooli muuseum kandideerivad koguni neljas kategoorias.

Kümnes kategoorias selguvad laureaadid tuleval aastal. Kokku esitati Muuseumiroti konkursile üle 80 taotluse. Komisjonid tõstsid esile 30 nominenti 15 muuseumist. Kõige tihedam oli konkurents traditsiooniliselt näituste ja hariduse kategoorias. 

Aasta muuseumirotile parima näitusega kandideerivad Eesti Rahva Muuseumi näitus «Rahvarõivas on norm. Igal aastaajal», Eesti meremuuseum ekspositsiooniga «Mayday. Mayday. Mayday. Näitus merepäästest», Eesti kunstimuuseum näituste duoga «Ekspressionism ja dekadents Kumus – näitused «Saksamaa metsikud. Die Brücke ja Der Blaue Reiteri ekspressionistid» ning «Kurja lillede lapsed. Eesti dekadentlik kunst».

Muuseumirotile parima püsiekspositsiooni eest kandideerivad Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseumi näitus «Kogutud teosed», Eesti teatri- ja muusikamuuseumi «Lood ja laulud» ning Tartu ülikooli muuseumi «Muumiakamber».

Aasta muuseumikogu arendaja kategoorias on Eesti Rahva Muuseum, Eesti spordi- ja olümpiamuuseum ning Tartu ülikooli muuseum.

Konserveerimistöö kategoorias kandideerivad Eesti kunstimuuseum ja Tartu ülikooli muuseum. Aasta muinsuskaitsja auhinnale aga Eesti Rahva Muuseum, Eesti vabaõhumuuseum ja Narva muuseum.

Aasta muuseumihariduse edendaja kategoorias võtavad mõõtu Eesti kunstimuuseum, Eesti meremuuseum ning Eesti spordi- ja olümpiamuuseum.

Aasta teadusauhinnale trükiste kategoorias kandideerivad Eesti arhitektuurimuuseum, Eesti kunstimuuseum ja Eesti vabaõhumuuseum.

Aasta teadusauhinnale ürituste kategoorias kandideerivad Tartu linnamuuseum, Eesti spordi- ja olümpiamuuseum ja Tartu ülikooli muuseum.

Turunduse MuuSa ehk aasta turundaja jaotuses püüavad tiitlit Eesti meremuuseum, Eesti vabaõhumuuseum ja Tallinna kirjanduskeskus. Arenduse MuuSa ehk aasta muuseumiarendaja valikus aga Eesti loodusmuuseum, Eesti spordi- ja olümpiamuuseum ja okupatsioonide muuseum.

Auhinnasaajad selguvad 19. jaanuaril 2018 Kumu kunstimuuseumis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles