Tartu ootab laupäeval südalinna jõululaadale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu jõululaat.
Tartu jõululaat. Foto: Margus Ansu / Postimees

Raekoja platsil ja Küüni tänaval leiab traditsiooniliselt sellel laupäeval aset suur jõululaat. Lisaks tavapärastele kauplejatele osalevad seekord jõululaadal ka Tapal paiknevad liitlaste lahingugruppi kuuluvad Briti kaitseväelased, kes pakuvad suppi ja teed.

Laupäeval on oodata üle 250 kaupleja, kes müüvad jõulukingitusteks sobivat käsitööd ja maitsvat toitu jõululauale.

Müüjaid saabub üle Eesti ning seekord on laadakülastajail ka tore võimalus tutvuda briti jõulutoitudega. «Meiega võtsid ühendust liitlaste lahingugruppi kuuluvad Briti kaitseväelased, kes tahavad Tartu jõululaadale tulla. Nende soov on Eesti kogukonnaga rohkem suhelda ning nii nad tulevadki laadale pakkuma traditsioonilist Wales`i suppi, kooke ja teed. Müügitulu annetavad nad heategevuseks,» rääkis Tartu linna ettevõtlusosakonna spetsialist Marilin Kroon.

Laadale tulevad oma tegevusi tutvustama ka mitmed erinevad heategevusorganisatsioonid.

Jõululaadal pakutav käsitöö valik on suur: kaubeldakse nii kudumite, ehete, punutiste kui ka keraamika, klaasikunsti ja sepistega. Kodukaunistamiseks on jõuluseadeid ja küünlaid. Traditsiooniliselt pakutakse laadal suures valikus suitsuliha- ja kalatooteid, verivorste, hapukapsast, küpsetisi, mett ning maiustusi.

Jõulumeelolu loob muhe jõuluvana Uudu, kes 9. detsembril kell 12-14 ootab lapsi luuletusi lugema. Keskpäeval saab valguskülas kuulata jõuluaega sobituvat väntorelite kontserti. Hoogsad etteasted teeb kell 13 ja 14 puhkpilliorkester Tartu päkapikuorkester. Kella 13-15-ni saab valguskülas meisterdada helkureid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles