Galerii: küpsetajad annetasid heategevusliku retseptiraamatu tordid haiglale

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleva aasta veebruaris kingib sada küpsetajat üle Eesti sada torti või muud maiustust heategevusena abivajajatele, kes on nende arvates tunnustamist väärt.

Veebruaris valmib Eesti 100. sünnipäevaks samade kookide retseptidest kingitusena ka raamat, mis kannab pealkirja «Eesti 100 tort». Seal sees on retseptid koos fotodega maiustustest.

Raamatu jaoks tuleb kõik suuremad ja väiksemad magusroad aga enne vabariigi sünnipäeva üles pildistada. Veebruaris tuleb koogimeistritel samad tordid jälle valmistada.

Eile pildistati Tartus Lõuna-Eesti hobiküpsetajate koogid. Need võtavad valmivast raamatust enda alla veerandi. Lõunaeestlaste maiustused olid uhked. Nii võib raamatust leida suure kolmekihilise šokolaaditordi, raamatukujulise martsipanitordi, aga ka makroonide ja pulgakookide retsepti.

Kuna retseptiraamatu tarvis olid küpsetajad koogid kodus läbi harjutanud, otsustasid kokad üheskoos, et pildistamiseks valmistatud maiustusi koju tagasi ei viida, vaid need võiks kinkida heategevuseks.

Küpsetajad otsustasid Lõuna-Eestis pildistatud koogid ja tordid viia tänutäheks Tartu ülikooli kliinikumi, et sealsete arstide tublit tööd tunnustada. Kliinikumi töötajad olid sellisest armsast žestist väga liigutatud. Arstid said peale maiustuste kätteandmist ise otsustada, milliste osakondade töötajate ja patsientide suu nendest magusaks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles