Galerii: Valdur Mikita esitles raamatut kukeseene kuulamise kunstist (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui te valdate kukeseene kuulamise kunsti, olete kindlasti läänemeresoomlane. Mitme ülimenuka ja tunnustatud esseeraamatu autori Valdur Mikita teada kehastab kukeseen oivaliselt läänemeresoome elutunnet. Nõnda kirjutab ta oma uusimas kaante vahele saanud teoses «Kukeseene kuulamise kunst», mille esitlus oli täna Viru keskuse Rahva Raamatus.

«Kukeseen on üks neid salapäraseid seeni, mida ei ole siiani õnnestunud kultiveerida,» kirjutab Valdur Mikita. «Ta kasvab üksnes vabas looduses. See isepäine seen on keeldunud metsast välja tulemast, kuigi enam kui sada aastat on püütud talle selgeks teha, et elu põllul on palju parem kui elu metsas. Mõnda natuuri lihtsalt ei õnnestu tsiviliseerida, putkesta palju tahad.»

Esitlusel täna Tallinnas vestles autoriga Jaan Tootsen. Homme, 5. detsembril kell 18 on esitlus Tartu kaubamaja Apollos.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles