Galerii: esimese advendi puhul süttisid raeplatsil tuled ja küünlad

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõulukuu alguse saabumist ja advendiaega said täna kõik tartlased tähistada üheskoos. Täna lõi särama samuti teisipäeval saabunud jõulupuu ja kogu Raekoja plats. Ikka selleks, et tartlastes ja külalistes üha rohkem pühademeeleolu tekitada. 

Esimene advent tõi linna esindusväljakule kokku tuhanded inimesed. Advendiaja alguse saabumise puhul sai esmalt nautida Viljandi kultuuriakadeemia õpilase Peep Maasiku lavastatud tseremooniat. Seejärel süütasid esimesel advendi puhul küünlad ja jõulutule Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartumaa praost, Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming.

Täna kerkis raeplatsile samuti klaaspaviljonidest külake, kus saab mängida, osaleda töötubades, nautida kuuma jooki või tutvuda taimedega.

Advendiküünlad süüdatakse pühapäeviti Tartus kuni jõuludeni. Teine küünal süüdatakse 10. detsembril kell 16 ning sellele eelnevad raeplastil jõuluvanade talimängud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles