Uus generatsioon Tartu noori sulgpallureid asub Euroopas 16 parima hulgas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Triitoni sulgpallurid.
Tartu Triitoni sulgpallurid. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel, 21. - 29. novembril leidsid Tšehhi pealinnas Prahas aset Euroopa alla 17-aastaste meistrivõistlused sulgpallis. Eesti kaheksaliikmelisse koondisesse kuulusid Tauri Kilk, Artur Ajupov, Hans-Kristjan Pilve, Cristopher Siilbaum, Catlyn Kruus Tartu sulgpalliklubist Triiton, Arina Krõlova Tallinna sulgpallikoolist, Ramona Üprus Tartu Akadeemilisest Spordiklubist ja Kirke-Karolin Heiter Nõo sulgpalliklubist. Koondist juhendas Rainer Kaljumäe.

Võistlus algas tiimiturniiriga, kus Eesti alistas esmalt Leedu tulemusega 3:2, seejärel Ungari samuti 3:2. Alagrupist edasipääseja selgitamiseks pidi Eesti vastu astuma valitsevatele ja hiljem taas Euroopa parimaks võistkonnaks tulnud Taanile, rääkis treener Rainer Kaljumäe. Kõige lähemal võidule oldi meesüksikmängus, kus Hans-Kristjan Pilve pärast avageimi võitmist püsis taani esinumbril kannul veel kuni 18:18 seisuni otsustavas kolmandas geimis, kuid siis läks taanlane oma teed.

Samuti kaotasid veel alles 13-aastane Tauri Kilk ja 15-aastane Artur Ajupov Taani meespaarile mõlemas geimis napilt 18:21 ja 19:21. Seega Taani alistas Eesti 5:0 ja võitis hiljem ka kogu turniiri. Sellega täitsid eestlased siiski oma tulemuseesmärgi saades alagrupis kaks võitu.

Individuaalturniiril olid kõige suuremad võimalused heaks tulemuseks meie kõige vanemal koondiseliikmel, kelleks oli 16-aastane Hans-Kristjan Pilve. Alustades 128 mängija hulgast võitis Pilve kolm kohtumist, kusjuures pääsuks 16 parema hulka alistas ta Itaalia esinumbri 23:21 ja 22:20. Järgmiseks vastaseks oli maailma alla 19-aastaste meistrivõistlustel äsja viienda koha saanud Christo Popov Prantsusmaalt, kelle tugevust pidi Pilve tunnistama seisuga 13:21 17:21.

Pilve tegi koondise treeneri Rainer Kaljumäe sõnul elu parima võistluse, arenedes iga mänguga. «Nii lahtiselt ja mitmekülgselt pole ma veel Pilvet mängimas näinud,» sõnas Kaljumäe. Parema tabeli korral oleks medal olnud reaalne, arvestades asjaolu, et võistkonnavõistlusel Taani vastu Pilve napilt alistanud Johannessen mängib täna individuaalturniiri finaalis. Kõik see annab võimaluse vaadata lootusrikkalt ka 2018. aasta septembris Tallinnas toimuvate Euroopa juunioride meistrivõistluste suunas, sõnas Klajumäe.

Võistkonna noorematest mängijatest õnnestus ainsana esimesest ringist edasi saada segapaarismängus Ramona Üprusel ja Artur Ajupovil. Olgu ära mainitud, et Pilve võitis segapaaris koos tallinlase Arina Krõlovaga ka segapaaris kaks ringi, mistõttu oli ta kindel koondise liider kokku viie võiduga ja 9. kohaga meesüksikus.

Järgmine võimalus maailmatasemel noori Eestis mängimas näha on 8. - 10. detsembrini Tartus Annelina spordimajas, kui toimub Yonex Estonian Junior 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles