Rahvusülikool tähistab oma aastapäeva aktuse ja rongkäiguga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusülikooli mullune traditsiooniline tõrvikurongkäik.
Rahvusülikooli mullune traditsiooniline tõrvikurongkäik. Foto: Kristjan Teedema

Täna jõuab tippu meie rahvusülikooli 98. aastapäeva tähistamine, mis algas teisipäeval Tartu ülikooli Pärnu kolledžis ja jõudis Emajõelinna kolmapäeval. 

Mitmekülgses kavas leidub tähelepanuväärset tudengeile, vilistlastele ning linnakodanikele ja teistele huvilistele.

Rektori pöördumine

Rektor Volli Kalm tegi aastapäevapöördumise, milles ta rõhutab rahvusülikooli tähtsust riigi ja rahva püsimisel. «Eesti riik ja ühiskond elab omariikluse sajanda sünnipäeva ootuses, samamoodi valmistub peatseks Eesti ülikooli, Eesti kõrghariduse, Eesti haritlaskonna sajanda sünnipäeva tähistamiseks ka Tartu ülikool,» märkis ta.

Väikesele rahvusele on rektori sõnul oma riik ja omakeelne rahvusülikool eriline privileeg. «Selle eesõigusega kaasnevaid võimalusi ja vastutust tajub kogu ülikool,» lisas ta. «Kutsume ka kõiki Eesti inimesi ja heatahtlikke koostööpartnereid üles rahvusülikooli missiooni teostamisele tuge pakkuma.»

Rahvusülikooli 100. aastapäeva ettevalmistustesse on kõigil võimalik panustada annetuskampaaniates osaledes.

Aktus täna aulas

Rahvusülikooli 98. aastapäeva aktusel täna kell 12 ülikooli aulas, kuhu pääseb kutsetega, on kavas akadeemiline loeng «Rahvusülikool digiühiskonnas», mille peab sotsiaalse kommunikatsiooni professor Marju Lauristin, ülikooli viie audoktori ja aktusele eelneva aasta jooksul kraadi saanud 141 doktori promoveerimine, auliikme nimetamine ja Rahvusmõtte auhinna kätteandmine.

Aktusel on sünkroontõlge inglise keelde. Piduliku sündmuse otseülekande teeb UTTV (www.uttv.ee), mis pakub ka järelvaatamise võimalust.

Kell 17 algab tõrvikurongkäik, millest osavõtjad kogunevad Vanemuise 46 õppehoone ette. Kell 19 algab Vanemuise kontserdimajas aastapäevaball. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles