Läti jalavägi ületas Eesti piiri

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti jalavägi jõudis Eestisse.
Läti jalavägi jõudis Eestisse. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna lõunal ületas Vastse-Roosa piiripunktis Läti- Eesti piiri Läti jalaväebrigaadi 2. jalaväepataljoni kompaniisuurune üksus, et osaleda õppusel Kevadtorm 2011.

Läti jalaväekompanii teeb õppusel Kevadtorm koos Eesti Scoutspataljoniga vastutegevust teistele Eesti maaväe üksustele, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Kapten Ivars Stivrinsi juhitud üksus paikneb alaliselt Adažis ja Eestisse Kevadtormile tullakse enne Afganistani suundumist.

«Igal aastal osaleme Kevadtormil ja see on üks viimastest harjutuselementidest üksusele enne missioonile minekut,» selgitas pataljoni ülem kapten Stivrins. «Meie jaoks lisab õppusele väärtust ja sisu ka see, et saame harjutada uuel maastikul ning suurema üksuse koosseisus».

Pataljoni ülema asetäitja leitnant Kaspars Kesteris ütles, et Läti sõdurid ootavad Kevadtormi suure huviga, sest eelmisel aastal osalenud pataljoni võitlejad kiitsid õppuse korraldust ja sisu. Leitnant Kesteris lisas, et Scoutspataljoniga on üksus varemgi koos harjutanud,viimati umbes kuu aega tagasi Lätis.

Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karuse kinnitusel on Läti sõdurite osalemine õppusel positiivne. «Koostöö lätlastega on olnud väga hea,» ütles kolonelleitnant Karus. «Lätlased on tublid võitlejad. Läti üksusel ei ole soomukeid, mis annab hea võimaluse harjutada koostegevust ka meist erinevate üksustega.»

Täna lõpeb pataljoni koostööharjutus ja Kevadtormil osalevad kaitseväelased jätkavad homme brigaadi koostööharjutusega. Õppus kulmineerub õppelahinguga, mille käigus hinnatakse kokkuharjutava jalaväepataljoni tegevust. Brigaadi koostööharjutusest võtavad osa ka eile õppustele jõudnud suurtükiväelased, õhutõrjujad ja pioneerid ning vastast mängivad Scoutspataljoni kaitseväelased koos lätlastega.

Kevadtorm 2011 õppelahingute ruum hõlmab kolme maakonda: Tartu, Põlva ja Võru. Peamine tegevus on Haaslava ja Ahja ning alates 14. maist Kõlleste ja Vastse-Kuuste valdades. Põgusamalt jäävad õppuse alasse ka Võnnu, Mooste, Kanepi, Kambja, Laheda, Mäksa ja Põlva vallad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles