Raeplatsile kerkib valgusküla

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Alates eilsest käib Tartu raeplatsil kibe ehitus. Nimelt meisterdavad töömehed seal valgusküla, mis avatakse pühapäeval kell viis esimese advendiküünla süütamisega. Sel aastal täidavad raeplatsi valgusküla seitse kasvuhoonet meenutavat paviljoni.

«Tegelikult jõudsid esimesed paviljonide karkassid kohale juba teisipäeva öösel vastu kolmapäeva. Loodame reedeks kõikidele seinad külge, põrandad alla, voolu ja mööbli sisse saada,» märkis valgusküla kaasprojektijuht Ragnar Kekkonen.

Igas paviljonis on oma tegevus. «Sinna tulevad kohvik ja põhutuba, leiutamise ja meisterdamise toad. Üks saabki olema päris kasvuhoone, kuhu tuuakse taimed kohale Tartu ülikooli botaanikaaiast,» lisas Kekkonen.

Valgusküla avatakse pühapäeval kell 17.00 ning see jääb avatuks 7. jaanuarini. 

Pühade ajal toimuvad seal veel Hullu Teadlase töötoad, Ahhaa jõulumeelte õpituba, SPARK-keskuse võistlused, jõuluvanade talimängud ning loomulikult jõululaat. 

Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles