Endise ööklubi majas avab peagi uksed kohvik

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembrikuus saavad kõik taas endise klubi majas kohvikus käia.
Detsembrikuus saavad kõik taas endise klubi majas kohvikus käia. Foto: Sille Annuk

​Suvel võttis Shaté tantsukool rendile endise klubi- ja restoranihoone Atlantis. Sisse kolides oli juhatajal Krõõt Kivistel mõte, et kuna maja on suur, võiks seal kindlasti olla kohvik. Kiviste teadis kohe, et ise ta seda pidama ei hakka. Nii alustaski ta toitlustusettevõtja otsingut.

Endise Star Café ruumides puhvetit pidada soovijaid oli seitse, suurem osa neist olid Kiviste sõnul Tartus teada-tuntud tegijad. Oli ka paar uut inimest, kes soovisid end esimest korda toitlustusäris proovile panna. Sõelale jäigi üks uustulnukaist, kelle kontseptsioon meeldis Kivistele kõige enam. Tuleval kuul avabki Narva maantee alguses uksed kohvik Pööre.

Remont uue toitukoha avamiseks hakkas pihta oktoobri keskpaigas. 

Nii taimset kui loomset

Puhveti Pööre eestvedaja Anti Einpaul soovib pakkuda eelkõige tervislikku toitu, mis on väga tähtis ka tantsukooli tantsijatele. Menüüsse tulevad salatid, supid, magustoidud ja smuutid, lõuna ajal on Rootsi laua päevapakkumised. 

Kuna nõudlus taimse toidu järele on suur, julges Einpaul öelda, et menüüs on rohkem taimset kui loomset toitu. 

«Me ei solva lihatootjaid, me pakume ka kana ja kala. Suuremat lihasöömist aga ei plaani,» ütles Einpaul. Ta lisas, et tellitud üritusteks ja jõulupidudeks valmistavad kokad muidugi seda, mida tellitakse. 

Kohvikus hakkab tegutsema pagar, nii et saab värskeid pirukaid, ka lihaga. Einpaul arvas, et pagar ei tööta kohe avamisest peale, vaid alustab ilmselt natukene hiljem.

Avamine enne jõule

Pöördesse on oodatud mitte ainult tantsukooli õpilased, vaid kõik teisedki. Küll aga mõtles kohvikule nime välja tantsukooli pere. Krõõt Kiviste on nimega väga rahul, kuna tantsus on pöörded väga tähtsad. 

Kuna nõudlus taimse toidu järele on suur, julges Anti Einpaul öelda, et menüüs on rohkem taimset kui loomset toitu.

Kui Pööre on uksed lahti teinud, loodab tantsukooli juhataja, et seal oleks telerid, kust näiteks lapsevanemad saavad oma lapsi oodates jälgida, mis tantsutrennides parasjagu toimub. 

Omanikel on plaanis uksed avada kindlasti enne jõule. Einpaul ei julgenud välja öelda täpset kuupäeva, kuna avamine sõltub paljudest asjaoludest, nagu ehitamine ja sisustamine ning loa saamine puhveti pidamiseks. 

Küll aga on vahetult enne avamist plaan kitsamas seltskonnas kõik road järele proovida, et saada tagasiside, kas toidud meeldivad või mitte ning mis vajaks veel muutmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles