Lubatud kiirrongipeatust tuleb Tabivere rahval veel oodata

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabiveres peatuvad tavalised rongid küll kaheksa korda päevas, kuid kohalikud soovivad ka mõne kiirrongi peatumist.
Tabiveres peatuvad tavalised rongid küll kaheksa korda päevas, kuid kohalikud soovivad ka mõne kiirrongi peatumist. Foto: Margus Ansu

Kiirrongi peatumist on Tabivere kandi rahvas oodanud juba aastaid ning seda enam vihastas tolle kandi rahvast uudis, et selle aasta algusest peatub kiirrong Tallinnas lausa kolmes kohas, Ülemistel, Kitsekülas ja Balti jaamas, kuid Tabivere peatusest tuhisevad ekspressrongid endiselt kümnel korral päevas mööda. 

Seepeale otsustasid Tabivere vallavalitsuse liikmed ning kohaliku rahva esindus teha konkreetse pöördumise riigikogu majandus- ja maaelukomisjonile. Märtsis riigikogu maaelu- ja majanduskomisjoni ühisistungil käis maaelukomisjoni esimees Aivar Kokk välja idee panna mõnekuise eksperimendi korras Tabiveres paaril korral päevas ka kiirrong peatuma.

Prioriteedid mujal

Siiski jäi plaan esialgu soiku. Nimelt kestsid suvel Tallinna-Tartu raudteel remonditööd ning seetõttu asendati osa kiirronge üldse bussidega. Nüüd, mil remont on lõppenud, pole kiirrongipeatuse eksperimenti Tabiveres ikka veel alustatud.

Tabivere ettevõtja Rannar Raantse meel on liinikatsetuse pikast ootamisest mõru. «Tundub, et vahepeal on otsustajate aur läinud valimiste korraldamise peale ning majandusministeeriumil on prioriteediks pigem tasuta maakonnaliinide käivitamise projekt,» rääkis ta.

Esmalt tuleb kindlaks teha, kas Tabivere jaamast kiirrongile tahtjaid on ikka piisavalt, ütles Aivar Kokk.

«Meil tuleb see küsimus paari nädala pärast taas kõne alla. Usun, et nüüd kahe remondiperioodi vahel oleks võimalik see (vähemalt kolm kuud kestev liinikatsetus – toim) teoks teha,» märkis maaelukomisjoni esimees Aivar Kokk.

Ta lisas, et esmalt tuleb kindlaks teha, kas Tabivere jaamast kiirrongile tahtjaid on ikka piisavalt. «Juba seepärast ongi tarvis liinikatsetus ellu viia,» lisas ta.

Tuleb tagant torkida

Ka on Tabivere valimiste järel saanud haldusreformi käigus osaks Tartu vallast. Et Tartu vallal pole praegugi veel juhti ning töökorraldus on üsna kaootiline, siis ei ole uues omavalitsuses Tabivere kiirrongipeatuse asi veel kellegi vastutusalas.

Endine Tabivere vallavanem, praegu Tartu vallavolikokku kuuluv Tarmo Raudsepp lubas, et hoiab sel teemal kätt pulsil. «Eks tulevikus ole näha, kelle vastutusalasse uues vallavalitsuses see teema jääb, kuid püüan igal juhul seda teemat tagant torkida,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles